Dit zijn Jozef en Maria een konijnenkoppeltje van ongeveer 5 maanden jong. Vlak voor de kerst werden zij in hun kooi aan de straatkant gevonden om gratis mee te nemen. Ze hadden geen beschikking over voer en het was al behoorlijk koud buiten. Een dierenvriend  vond ze gelukkig en besloot ze mee te nemen en veilig onder te brengen.

 

Jozef en Maria zijn nog op hun hoede

Het is duidelijk dat de situatie veel met deze twee lieve konijnen heeft gedaan, want ze zijn nog erg schuw en schrikken snel van onverwachte geluiden en bewegingen. Langzaam maar zeker kruipen ze uit hun schulp en zijn ze nieuwsgierig genoeg om de omgeving te verkennen. Maria neemt hierin graag het voortouw en Jozef volgt haar dan.

 

Verblijven nu nog binnen

Ze verblijven momenteel binnen, maar zouden eventueel rond de lente, wanneer de temperaturen stijgen, ook naar buiten kunnen.

 

Allebei gecastreerd

Konijnen Jozef en Maria zijn inmiddels allebei gecastreerd en bij Maria is de baarmoeder ook verwijderd. Bij allebei verloopt het herstel hiervan voorspoedig.

 

konijnen nieuw thuis herplaatsers

 

Geschikt nieuw thuis

Voor deze twee konijnen zoeken we een liefdevol en rustig thuis, zonder kleine kinderen, waar ze mogen genieten van hun nieuwe konijnenleven. De voorkeur gaat uit naar iemand die al ervaring heeft met konijnen en weet wat deze dieren nodig hebben.

 

Voldoende ruimte nodig

Het is van groot belang dat de konijnen voldoende bewegingsruimte krijgen, zodat ze lekker kunnen rondhuppelen, rennen en spelen.

 

Geef jij Jozef en Maria een warm thuis?

Wil jij deze konijnen een liefdevol thuis bieden? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl en ontdek of jullie een match zijn.

 

Help ook de andere herplaatsers

Bekijk ook de andere herplaatsers op hartvoordieren.nl. Wellicht kun je één van hen een nieuw thuis bieden of kan iemand in jouw netwerk dat. Help mee!

Naar de andere herplaatsers