Dit is Mickey, een knappe gecastreerde kater van 8 jaar oud. Deze knapperd gaat het liefst zijn eigen gang zonder daarbij gestoord te worden. Hij zoekt dan ook een nieuw thuis waar hij volop de ruimte krijgt.

 

Mickey is een buitenavonturier

Mickey is geen aanhankelijk type, hij wordt het liefst met rust gelaten en is erg gesteld op zijn vrijheid. Deze kat zal ook niet twijfelen wanneer hij zich bedreigd voelt en direct overgaan tot blazen en bijten. Hij heeft zichzelf en zijn territorium op deze manier leren verdedigen, vaak komt dit gedrag voort uit angst.

 

Geschikt thuis voor Mickey

Een boerderij waar hij op zichzelf is maar wel de warmte en veiligheid van bijvoorbeeld een schuur of bijkeuken op kan zoeken, zou de beste plek voor Mickey zijn. Hij leeft momenteel met een andere kat en dat gaat redelijk goed. Als er sprake is van een ander huisdier kan dit alleen wanneer beide dieren veel ruimte hebben en elkaar niet in de weg lopen.

 

Gezondheid

Mickey is een robuuste  kater en verkeert in goede gezondheid. Hij is gechipt.

 

Waarom verhuist Mickey?

Mickey zit nu in een omgeving waarin hij te veel geprikkeld wordt. Laatst escaleerde de boel en heeft hij zijn tanden in de visite gezet. Omdat de kater duidelijk een andere leefomgeving nodig heeft, zoeken zijn baasjes nu een betere plek waar hij tot rust kan komen.

 

Bied jij deze vrijbuiter een nieuw thuis?

Kun jij Mickey een vrij maar veilig thuis bieden? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl en kijk of jullie een match zijn.

 

Help ook de andere herplaatsers

Bekijk ook de andere herplaatsers op hartvoordieren.nl. Wellicht kun je één van hen een nieuw thuis bieden of kan iemand in jouw netwerk dat. Help mee!

Naar de andere herplaatsers

Meer lezen?

Word abonnee van Hart voor Dieren en geniet elke maand van prachtige dierenfoto’s, tips en informatie over voeding, gezondheid en de opvoeding van jouw huisdier, indrukwekkende reportages over natuur en wildlife, handige weetjes over hobby- en boerderijdieren en natuurlijk de leukste abonneevoordelen.