De eerste namen van de derde editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam in filmtheater Cinerama Rotterdam zijn bekend. Van 26 tot en met 29 oktober toont het Rotterdamse natuurfilmfestival de wondere wereld van de natuur op het witte doek. Vier dagen lang worden de beste en meest recente natuurdocumentaires uit binnen- en buitenland getoond. Bezoekers, jong en oud, kunnen genieten van maar liefst 80 topfilms.

Natuurfilms

Om prachtige natuur te aanschouwen hoef je dit najaar niet helemaal af te reizen naar verre oorden. In de binnenstad van één van de meest populaire wereldsteden van dit moment kan de bezoeker vanuit de luie bioscoopstoel de mooiste natuurfilms en documentaires aanschouwen. Zo debuteert onder meer de film ‘Vele gezichten van de Zevenhuizerplas’. In deze film volgt de kijker een snoek die gedurende vier jaargetijden op verkenningstocht gaat in de Zevenhuizerplas in Rotterdam. Op donderdagavond 26 oktober opent het festival met een spectaculaire natuurfilm, voor natuurliefhebbers een datum om alvast in de agenda te noteren!

Pink – nieuw logo

Een nieuwe editie betekent ook een nieuw logo. Dit jaar koos de organisatie voor een flamboyante roze snuiter: de flamingo. In aanloop naar het natuurfestival zullen de roze hoog potige vogels en de roze communicatie-uitingen niet te missen zijn in Rotterdam.

Nationale Natuur Filmwedstrijd

Je eigen film terugzien op het festival? Dat kan! Voor jongeren tot 16 jaar organiseert het WFFR samen met Ruben Smit (bekend van natuurfilms ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘Levende Rivier’) de Nationale Natuur Filmwedstrijd. Jongeren worden hiermee uitgedaagd om zelf de natuur te filmen. De beste films worden tijdens het Rotterdamse natuurfilmfestival getoond op het witte doek.

Over WFFR

Doel van het Wildlife Film Festival Rotterdam is het creëren van meer bewustzijn voor de natuur en het bieden van een platform voor wildlife filmmakers in Nederland. WFFR is een privaat initiatief en is geboren vanuit een passie voor dieren, natuur en films. Het natuurfestival is organisatorisch ondergebracht in een ANBI-stichting zonder winstoogmerk en werkt samen met onder meer Natuurmonumenten, VARA, Provincie Zuid-Holland en de ASN Bank. Het Wildlife Film Festival Rotterdam is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl. Het volledige programma van WFFR is vanaf 1 oktober te vinden op de website www.wffr.nl. Dan gaat ook de kaartverkoop van start.

Overige informatie over Wildlife Film Festival Rotterdam

Datum : 26 tot en met 29 oktober 2017. Kaartverkoop start op 1 oktober.
Locatie : Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam
Tickets : €8 per persoon
Website : www.wffr.nl
Facebook : www.facebook.com/wildlifefilmfestivalrotterdam