Abonnees van Hart voor Dieren ontvingen deze week het nieuwe januarinummer in de brievenbus. Met deze eerste editie van het nieuwe jaar starten we ook met iets bijzonders. De plasticfolie waarin je magazine wordt verstuurd, is namelijk vervangen voor suikerriet folie. Hierdoor kunnen wij Hart voor Dieren milieuvriendelijker bij je bezorgen

Dat plastic slecht is voor het milieu weten we allemaal. Daarom wilde onze uitgeverij Vipmedia Publishing graag de folie om de magazines vervangen voor een duurzamer alternatief. Suikerriet folie is voor 80% geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen en daardoor veel milieuvriendelijker dan de oude folie. Suikerriet folie heeft het Vinçotte OK biobased certificaat met vier sterren en is volledig recyclebaar. Je kunt de folie dus in de plasticafvalbak gooien, waarna het hergebruikt kan worden. De kwaliteit en sterkte van de folie blijft hetzelfde, dus je krijgt jouw magazine nog steeds netjes thuisbezorgd.

Op naar een beter klimaat

Niet alleen bij Hart voor Dieren maar ook de andere magazines van onze uitgeverij worden in suikerriet folie verstuurd. Vipmedia wil hiermee een bijdrage leveren in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het afgelopen jaar maakte Vipmedia al een eerste stap naar een beter klimaat.

Betere toekomst voor volgende generaties

Afgelopen april is het nieuwe magazine Groener Wonen gelanceerd. Groener Wonen informeert en inspireert om duurzamere keuzes te maken. In het magazine krijg je antwoord op vragen als ‘Hoe kan ik energie in en rondom huis besparen?’, ‘Hoe zorg ik voor een duurzame en diervriendelijke tuin?’ en ‘Is het slim om nu al mijn cv-ketel te vervangen voor een warmtepomp?’. Daarnaast vind je er ook heerlijke vegan recepten. Groener Wonen is er voor iedereen met een groen hart die zich richt op een betere toekomst voor volgende generaties. Meer weten over het magazine? Kijk dan op Groenerwonen.com.