Op 23 maart vertrekken 2 vrijwilligers van Stichting Kattenhulp Griekenland samen met 2 dierenartsen en 2 dierenartsassistenten af naar Samos, Griekenland met als doel om een 100-tal zwerfkatten te steriliseren/castreren.  Dit doen zij geheel op vrijwillige basis.


Kittens gedumpt in plastic zakken

Er worden heel veel kittens geboren. Hun leven op de straat is geen pretje. Ze moeten altijd op zoek naar iets eetbaars. Als ze ziek worden of als ze gewond raken na bijvoorbeeld een auto-ongeluk, dan worden hun overlevingskansen zeer klein en de kans is heel erg groot dat ze een langzame pijnlijke dood tegemoet gaan.  Van toeristen krijgen de katten her en der eten maar als het toeristisch seizoen voorbij is, dan veranderen die toeristenstadjes in spooksteden en dan is er niemand meer die hen eten geeft. Hen wacht vaak de hongerdood.
Vaak worden pasgeboren kittens ook gewoon gedumpt in plastic zakken en sterven zo een vreselijke dood.

 

Sterilisatie/castratie

Vorig jaar werden meer dan 500 katten gesteriliseerd.  Het jaar daarvoor waren het er 400. De sterilisaties werd uitgevoerd door dierenartsen uit het buitenland maar een deel werd ook gedaan door de lokale dierenarts.  Hij is onmisbaar voor als er weer een dier ziek wordt of gewond binnengebracht wordt.

Zwerfkatten hebben het moeilijk

Dat de dieren dus een hard bestaan leiden, is wel duidelijk. Stichting Kattenhulp Griekenland wil hulp aan de zwerfkatten bieden door:

– Het organiseren van sterilisatie/castratiecampagnes
– Het voederen van de zwerfkatten op regelmatige basis door de vrijwilligers ter plekke
– Medische verzorging geven aan zieke/gewonde dieren
– Het realiseren van een tijdelijke opvang voor de zieke en/of gewonde dieren…
– een adoptiegezin zoeken voor dieren die te plaatsen zijn.


Dringend hulp nodig

Om al deze doelstellingen te realiseren heeft de  organisatie dringend hulp nodig. Wij hangen voor 100% af van donaties. De steriliseerprojecten en de uitbouw van het nieuwe asieltje wegen

Contactgegevens van de stichting:

Stichting Kattenhulp Griekenland
www.kattenhulpgriekenland.com
https://www.facebook.com/pages/Greek-Cat-Rescue/102354626530822?pnref=lhc