Zijn naam betekent ‘parel’ maar helaas is Boncuk niet als edelsteen behandeld. Zijn leven bij de vorige baasjes is – voor zover bekend – op zich goed geweest. Maar toen hij eenmaal 16 jaar was, hadden de baasjes geen tijd meer voor hem. En nu moet deze senior zijn pensioen in het asiel uitzitten.

 

Boncuk snapt niet wat hem overkomen is

Boncuk is een lieve, sociale kattenziel maar hij is behoorlijk van slag. En dat is niet zo vreemd als je na 16 jaar opeens uit je vertrouwde omgeving gehaald wordt.

Als mensen hem benaderen, wordt hij onzeker en blaast hij. Maar nu hij wat langer in het asiel zit, gaat dit al beter. Hij begint aan de medewerkers te wennen en langzaam vertrouwen in hen te krijgen.

 

Gezondheid van deze senior

Ondanks zijn leeftijd is Boncuk gelukkig gezond. Ook is hij volledig gevaccineerd.

 

Als je deze parel in huis neemt

Boncuk zal tijd nodig hebben om te wennen en vertrouwen in zijn nieuwe baasje te krijgen. Gun hem dat ook, laat deze kat zijn eigen tempo bepalen. Zorg voor voldoende veilige ‘schuilplekjes’ waar hij zich terug kan trekken als hij dat wil. Pak hem niet op en loop niet achter hem aan. Praat alleen met een zachte stem tegen Boncuk.

Verder moet hij natuurlijk altijd toegang hebben tot de kattenbak en zijn eten en drinken. Als hij eenmaal op zijn gemak is, zal hij uit zijn schulp kruipen en je opzoeken.

 

Geschikt nieuw thuis

Voor Boncuk zoeken we een rustig thuis, zonder andere dieren en kleine kinderen. Zijn nieuwe baasje moet een liefdevol en geduldig iemand zijn, die er boven alles op is gericht om deze kat een goed pensioen te bieden.

 

Bied jij Boncuk een veilig thuis?

Mag Boncuk bij jou van zijn pensioen komen genieten? Neem dan contact op met Dierenasiel van Wommelgem:

Tel:    +32 (0)3 353 94 53

mail:   wommelgem@blauwe-kruis.be

 

 

Help ook de andere herplaatsers

Bekijk ook de andere herplaatsers op hartvoordieren.nl. Wellicht kun je hen een nieuw thuis bieden of kan iemand in jouw netwerk dat. Help mee!

Ja, ik ben ook benieuwd naar andere herplaatsers