Nederland– Stichting Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard houdt op 14 oktober een Rasloze Hondendag. Van 11.00 tot 16.00 uur kun je terecht in het Dogcenter te Kerkwijk (Jan Stuversdreef 4).

Er is van alles te doen: van demonstraties en workshops tot shows en gratis advies. Zo zijn er hulphondendemo’s, workshops hooper en frisbee, hondenmassage, osteopathie, een hersenwerkplein en nog veel meer activiteiten. Ook zijn er kraampjes te bezoeken met allerlei hondenproducten. In de jury van de hondenshows zitten o.a Lenie ’t Hart en de dierenarts van het asiel. Er is ook een een fotowedstrijd en speurtocht die gelopen kan worden met of zonder hond. De hond mag los want het is een afgezet stuk van 1,5 kilometer, waar je heerlijk samen kan wandelen. De entree voor de Rasloze Hondendag bedraagt vijf euro.

Als je mee wilt doen met je hond aan een show kost dit 2,50 euro. De huisregels: geen loslopende honden, geen slipkettingen, flexlijnen of prikbanden en laat je hond thuis als hij bang is voor soortgenootjes of niet sociaal genoeg voor het evenement.