De Stichting hulp en herplaatsing huisdieren (Shhh) zoekt voor een grote groep vrolijke, vriendelijke en aanhankelijke ex laboratorium beagles een plekje in een gezin. Het gaat hier om zowel reutjes als teefjes, waarbij de leeftijd varieert van 4 maanden tot ruim 8 jaar. Ze zijn nu ondergebracht bij gastgezinnen en bevriende pensions die zich hiervoor beschikbaar hebben gesteld. De hondjes kunnen in heel Nederland geplaatst worden.

Samen verantwoordelijk voor proefdieren

De Shhh zet zich al bijna 24 jaar in voor het plaatsen van ex-proefdieren bij particulieren. Onze maatschappij kiest ervoor om veilige medicijnen en medische hulpmiddelen te willen voor ons zelf èn voor onze huisdieren. Ondanks dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van alternatieven, worden hiervoor nog steeds dierproeven noodzakelijk geacht. Academische ziekenhuizen, universiteiten, farmaceutische bedrijven en diervoederfabrikanten maken gebruik van dierproeven. De Shhh ziet de verantwoordelijkheid voor deze dieren als een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Het is de missie van deze vrijwilligersorganisatie om voor de dieren die gezond het laboratorium kunnen verlaten, een liefdevol en blijvend thuis te vinden.

Een leven als proefdier

In proefdierfokbedrijven worden de hondjes gesocialiseerd voor een leven als proefdier. Ze krijgen een socialisatieprogramma en meestal blijven ze tot 9 weken bij hun moeder. Ze komen in contact met mensen, krijgen speelgoed en kauwmateriaal en zitten in het laboratorium nooit alleen.

Tweede kans voor proefdieren

De Shhh zoekt gezinnen die een ex-proefdier een mooi tweede leven willen geven. Toewijding, geduld en begeleiding die vrij is van dwang en intimidatie zijn van extra belang bij het in huis nemen van een laboratorium beagle. Om deze honden te helpen bij het wennen aan een veel grotere wereld dan ze gewend zijn is er een zorgvuldige selectieprocedure voor adoptiegezinnen. Middels deze procedure wil de stichting het succes van de plaatsing voor zowel de hond als het gezin zo groot mogelijk maken. Vrijwilligers van de Shhh blijven altijd beschikbaar om de gezinnen na de adoptie te begeleiden bij vragen.

Voor meer informatie kijk op www.shhh.nl