Kat Sprits is een gesteriliseerde, oergezonde maar angstige dame op leeftijd. Ze is als vondeling binnengebracht in Dierenasiel Veeweyde (BE), haar leeftijd wordt geschat op zo’n 10 jaar.

Sprits kan razendsnel wegvliegen

Alhoewel bij een kat van 10 jaar oud de leeftijd gaat tellen, is Sprits een fitte en supersnelle kat. Dit merk je vooral wanneer ze angstig is. We weten niet wat er in het verleden is gebeurt, maar Sprits is voor veel dingen bang. Ook mensen vertrouwd ze niet zomaar. In het begin maakt ze zich het liefst onzichtbaar door weg te kruipen in een veilig hoekje. Hierdoor valt ze bij mogelijke adoptanten niet op en wacht ze nog steeds op een plekje in iemands hart.

 

Het vertrouwen winnen heeft tijd nodig

Deze kat kan zeker ontdooien als ze de tijd krijgt om aan een nieuwe omgeving en nieuw baasje te wennen. Vanuit een hoekje zal ze je observeren en probeert ze te doorgronden of jij tot het ‘goede volk’ behoort. Zodra ze daarvan overtuigd is, zal deze schat na verloop van tijd zelf op zoek gaan naar jou genegenheid.

 

Sprits moet voorlopig binnenblijven

Sprits is een kat die beter niet naar buiten gelaten wordt. Angstige, onzekere katten hebben veel minder kans op terugkeer wanneer ze weglopen of de weg kwijtraken. Het leven binnen is voor de eigen bestwil van deze huistijger.

 

Het geschikte thuis voor deze heldin op sokken.

Voor Sprits zoeken we een baasje dat veel thuis is en geduld heeft, zonder andere huisdieren. In een rustige omgeving, zonder kleine kinderen zal deze poes het best tot haar recht komen.

 

Interesse?

Denk jij deze kat een forever home te kunnen bieden? Neem dan contact op met Dierenasiel Veeweyde:

Tel: (+32) 14 65 86 26

 

Andere herplaatsers

Bekijk ook de andere herplaatsers op hartvoordieren.nl