In Dierenopvangcentrum De Dierenstee in Numansdorp wacht Brits Korthaar Ixie al ruim tien maanden op een nieuwe baas. Heel sneu, want alle medewerkers van De Dierenstee gunnen Ixie een liefdevol thuis.

Ixie is een lieve en rustige poes van vier jaar. Ze is wat schichtig en terughoudend bij mensen die ze niet zo goed kent, maar als Ixie  zich op haar gemak voelt bij je is ze een aanhankelijke huisgenoot die graag bij je in de buurt is.
Ixie kwam in De Dierenstee terecht vanwege haar onzindelijkheid. In eerste instantie werd gedacht dat die onzindelijkheid te maken moest hebben met de aanwezigheid van een andere kat in huis en wellicht was het bij haar eerste baas ook te druk voor Ixie. Ze werd herplaatst in een hele rustige omgeving zonder andere huisdieren, maar ook daar begon Ixie na enkele weken naast haar kattenbak te plassen. Een medische oorzaak kan gelukkig worden uitgesloten, maar wat dan wel de reden voor Ixies onzindelijkheid is, en óf er een reden is, blijft tot nu toe onduidelijk. In de opvang gebruikt Ixie de kattenbak soms wel, maar soms ook niet. De medewerkers van De Dierenstee hebben al veel uitgeprobeerd, waaronder een traject bij een holistisch dierenarts, maar tot nu toe blijft Ixie (meestal) onzindelijk.
Een rustig thuis, zonder andere huisdieren, blijft een must voor Ixie, maar verwacht wordt dat de onzindelijkheid blijft. Uiteraard kunnen er maatregelen worden genomen, zoals het goed schoon houden van de kattenbak en is het aan te raden om meerdere bakken neer te zetten voor Ixie. Daarnaast kan er na de adoptie een beroep worden gedaan op een kattengedragstherapeut die haar hulp heeft aangeboden. Desondanks zal het verhaal van Ixie niet veel mensen aanspreken en daarom wacht deze lieve en gevoelige poes al ruim tien maanden op een nieuwe baas. Dat is ontzettend sneu voor haar, maar de medewerkers van De Dierenstee blijven hopen dat ze op een dag toch een telefoontje krijgen van iemand die Ixie een kans wil geven en de extra zorg met liefde op zich wil nemen.
Ixie herplaatzser kat Numansdorp

Wie meer wil weten over Ixie of graag met haar wil kennismaken, kan contact opnemen met De Dierenstee via e-mail (info@dierenstee.nl) of telefonisch op 0186 – 655 150.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee

Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp (ZH)

www.dierenstee.nl