Hoe pasgeboren konijntjes massaal gedood worden door hobbyfokkers omdat ze niet de juiste vachtkleur hebben, werd afgelopen zaterdag duidelijk in het programma EenVandaag. Dat het om grote aantallen dieren gaat, blijkt uit het recente onderzoek Van koppelaar tot knuffelaarvan de Universiteit Utrecht. Er zijn in Nederland alleen al 38.000 hobbymatige konijnenfokkers waarvan het merendeel de ongewenste dieren zelf euthanaseert. Dat gebeurt niet bepaald zachtzinnig: in de uitzending wordt gesproken over de nek breken, verdrinken en doodsmijten.
De Sophia Vereeniging maakt zich hard voor het strafbaar stellen van het zelf doden van huisdieren. In 2014 lukte het de organisatie een verbod te realiseren op het doden van honden en katten door particulieren. Dit verbod moet uitgebreid worden, zodat wanpraktijken aangepakt kunnen worden.
Eind dit jaar wordt de Wet dieren geƫvalueerd door minister Schouten. Dan wordt besproken of het zelf doden van andere huisdieren zoals konijnen, knaagdieren en vogels ook strafbaar wordt gesteld. Laat de minister weten dat deze dierenbeschermende wettelijke maatregelen nodig zijn. Teken en deel de petitie voor een uitbreiding van het verbod!
Namens alle huisdieren in Nederland: bedankt!

Teken de petitie