Stichting AAP start de petitie ‘Nee tegen afschieten wasberen in Limburg’. Ze roept de provincie Limburg op om hun besluit per direct terug te draaien en te zoeken naar een beter alternatief.

 

Besluit provincie Limburg afschieten wasberen

De provincie Limburg kondigde aan dat zij wasberen die in Limburg in het wild leven, zal laten afschieten. Volgens Stichting AAP is dit besluit genomen zonder gedegen onderzoek te doen en zonder te kijken naar diervriendelijke alternatieven. Verschrikkelijk. Op het aanbod van de stichting om samen met partnerorganisaties de wasberen weg te halen, ging de provincie niet in.

 

Reactie Stichting Aap

David van Gennep, directeur van Stichting Aap, reageert op het besluit: “Dat zonder meer gekozen wordt voor het afschieten van de wasberen, is voor ons niet acceptabel. Uit het budget voor ontwikkeling van de natuur wordt in Limburg wel jaarlijks € 100.000 gebruikt voor de training van jagers. Ook trekt de provincie€ 120.000 euro uit voor nachtkijkers voor jagers. Maar een serieus onderzoek naar de wasberen of de opvang van de dieren wordt afgedaan als ‘te duur’. Het is niet meer dan redelijk om te eisen dat er eerst meer feiten boven tafel komen en dat gekeken wordt in hoeverre diervriendelijkere methodes kunnen worden ingezet, om toch te voldoen aan de Europese eis dat de wasbeer zich in Nederland niet verder mag verspreiden”.

 

Help mee, teken de petitie

Wil jij ook wat doen tegen het besluit om de wasberen in Limburg af te laten schieten? Teken dan nu de petitie!

Ja, ik wil de wasberen helpen en teken de petitie

 

 

 

 

Bron: Stichting AAP