Voor veel mensen is hun hond, kat of ander huisdier een dierbaar gezinslid. Wanneer jouw huisdier onverwachts ziek wordt of een ongeluk krijgt, wil je jouw huisdier de zorg geven die nodig is. Helaas kunnen de ziektekosten bij de dierenarts hoog oplopen.Toch zijn medische ingrepen soms noodzakelijk. Wat nu als jouw huisdier medische hulp nodig heeft en je financieel maar weinig te besteden hebt?

 

Neem contact op met een stichting

Er zijn een aantal stichtingen die (een deel van) de kosten van een medisch noodzakelijke behandeling vergoeden als de eigenaar van een huisdier weinig te besteden heeft. Een voorbeeld hiervan is stichting Quidem Carus. De hoogte van de financiële bijdrage wordt in overleg met de dierenarts vastgesteld. Het beschikbare geld van deze stichting is afkomstig van mensen die een donatie hebben gedaan. Op de website van Quidem Carus kun je een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. Tevens kun je  ook een donatie doen.

 

Sluit een huisdierenverzekering af

Een huisdierenverzekering is een verzekering die de kosten van een medische behandeling vergoedt bij huisdieren. De aanbieders van deze verzekering bepalen zelf de hoogte van de premie, hierbij wordt vaak gekeken naar het type huisdier, de leeftijd en het ras van het dier. Ook geldt er een eigen risico en is er een maximale vergoeding per dier per jaar. De meeste huisdierenverzekeringen dekken alleen de onkosten, mits deze ziektekosten van het huisdier worden gemaakt in Nederland. Wormenkuren, inentingen en rasgerelateerde aandoeningen worden in de meeste gevallen niet vergoed. Heeft je huisdier al een aandoening? Dan kun je je huisdier helaas niet verzekeren.

 

Gratis naar de dierenarts in Amsterdam

Woon je in Amsterdam of Diemen, is jouw huisdier ziek en heb je een Stadspas (met groene stip)? Dan mag je een waardebon aanvragen voor een gratis bezoek aan de dierenarts (ADAM-regeling). Daarnaast krijg je korting op een eventueel, noodzakelijke behandeling. Als jouw huisdier geopereerd moet worden of eventueel een andere medische behandeling nodig heeft, dan vergoedt de gemeente de helft van de kosten tot een maximum van € 300. Je vraagt deze waardebon aan bij de dierenambulance.

 

Leg zelf een reservepotje aan

Als je oudere huisdieren hebt, dan is het raadzaam om zelf een reservepotje te maken voor dierenartskosten. De premie voor oudere huisdieren bij een huisdierenverzekering is namelijk ontzettend hoog. Je kunt een reservepotje maken door maandelijks een bedrag te sparen. Dit is ook handig als je andere onvoorziene kosten hebt voor jouw viervoeter.

 

Geld lenen

Mocht geen van bovenstaande opties een uitkomst bieden, dan kun je ook geld lenen voor de medische hulp voor jouw huisdier. Dat kan door middel van een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening krijg je het geleende bedrag in één keer uitbetaald. Iedere maand betaal je hier een deel van terug (plus rente). De looptijd van de lening staat vast.