Hond Baco is een enthousiaste, maar soms wat angstige Kruising Amerikaanse Stafford van 5 jaar oud. Hij is bij het asiel in Tilburg binnengekomen omdat er afstand van hem is gedaan. Zijn vorige eigenaar kon door omstandigheden Baco niet bieden wat hij nodig heeft.

 

Gedrag in huis

Het is helaas niet bekend hoe Baco zich gedraagt in huis en hoe goed hij alleen thuis kan blijven. Hij is wel erg op voorwerpen en voer gericht. Naast opwinding is dit een teken dat hij mogelijk kan gaan slopen in huis.

 

Het trainen 

Het is het beste om hem een beloning te geven met een vlakke hand. Baco is namelijk erg gericht op het voer maar pakt dit nogal lomp aan; hij trekt het tussen tijd tanden snel weg.

Baco is mager en heeft waarschijnlijk veel honger geleden waardoor hij zo extreem gericht is op voer. Hij is daardoor wel trainbaar met positieve beloningen,  alleen moet er tijdens de training wel opgelet worden met zijn hoge opwinding.

 

Speeltjes ook een hoge motivatie

Speeltjes zijn ook een hoge motivatie voor Baco. Hij is namelijk dol op balletjes, hij loopt er graag mee weg maar ruilt het graag met wat lekkers. Hij laat het op de duur ook gewoon ergens liggen als zijn aandacht verslapt.

 

Baco raakt ontzettend opgewonden als jullie gaan wandelen

Baco raakt ontzettend opgewonden als hij mee naar buiten mag. Hij springt tegen je aan en blaft luidkeels uit enthousiasme en opwinding. Hij heeft even tijd nodig om te kalmeren. Zodra dat gebeurt is, kan hij netjes zitten zodat je hem rustig kunt aanlijnen. Onbekende mensen die hem willen aanlijnen, vindt hij wat spannender, maar met behulp van wat lekkers heb je zijn vertrouwen al snel gewonnen.

 

Eenmaal buiten…

Tijdens de wandeling trekt Baco aan de lijn maar reageert ontzettend goed op zijn naam. Doordat hij erg gericht is op voer is hij goed te motiveren om netjes mee te lopen. Andere honden buiten negeert hij vooral tenzij die op hem reageren, dan blaft hij mogelijk terug. Op de voor hem bekende mensen reageert hij doorgaans vriendelijk, soms wat opdringerig. Als iemand te veel over Baco heen hangt of te direct fysiek contact maakt, kan hij wel angstig worden. Daarin moet hij de ruimte in krijgen en de kans krijgen om zelf contact te maken, anders verlaagd hij zijn houding en kijkt hij van je weg. Wanneer hij dan niet weg kan, zou hij kunnen bijten.

 

Geschikt huisje voor Baco

Vanwege zijn gedrag wanneer er te direct fysiek contact wordt gemaakt, plaatsen we Baco niet bij kinderen. Baco reageert in het asiel netjes op andere honden, we weten alleen niet hoe hij reageert op andere honden als hij in een conflict komt. Als er al een hond aanwezig is, willen we graag op het DOC-T bekijken of er een match is. Baco kan niet geplaatst worden met een kat in huis, huistijgers zijn namelijk niet zijn beste vrienden. Hij reageert agressief op ze of jaagt ze na.

We zijn op zoek voor Baco naar mensen die hem de tijd geven en die in alle rust zijn vertrouwen willen winnen. De nieuwe eigenaar moet Baco goed kunnen lezen en zich bewust zijn van de risico`s.

 

Extra

Baco doet mee aan de training van Dutch Cell Dogs, deze is van start gegaan op vrijdag 11 Januari 2019 en duurt 7 weken. Tijdens deze periode van training kan Baco wel gereserveerd worden, maar zal pas einde van de training naar zijn definitie huis kunnen.

 

Meer info over Baco

Wil je meer over Baco te weten komen of denk jij hem een goed thuis te kunnen bieden? Neem dan contact op met Dieren Opvang Centrum Tilburg:

 

Tel: (+31) 013 54 35 209

Mail: info@doct.nl

 

Andere herplaatsers

Bekijk ook de andere herplaatsers op hartvoordieren.nl