Jack Russel Kenzo is 4 jaar en het had weinig gescheeld of hij was opgegeven, weggeschreven als hond waarvoor geen baas te vinden is. Maar wij geven niet op. Ergens loopt een nieuwe vriend voor Kenzo rond, we moeten hem alleen nog even zien te vinden. Zoek je mee?

 

Het verhaal van Kenzo

Kenzo werd op het nippertje van het spuitje gered. Hij was namelijk door een meneer overgenomen van iemand die hem ook al niet meer wilde hebben. Waarschijnlijk had deze alleenstaande meneer iets te impulsief aangeboden om Kenzo over te nemen. Met de man in kwestie ging het goed maar bezoek liet Kenzo niet met rust, men weigerde om de hond een eigen plekje te geven op het moment dat er bezoek kwam, waarop bijtincidenten volgden. En er moet gezegd worden: dat bijten doet hij uiterst serieus en fanatiek!

 

Waar woont Kenzo nu?

Inmiddels verblijft hij al geruime tijd bij een trainingscentrum waar hij het eigenlijk heel erg goed doet! Ze kunnen je daar ook alles over hem vertellen en een aantal ‘lessen’ waarin je zijn gebruiksaanwijzing leert kennen behoort ook tot de mogelijkheden. Bij aankomst in de opvang is Kenzo overigens gecastreerd.

 

De sleutel tot zijn hart

Kenzo is dol op spelen met een bal en voor eten/snoep doet hij ook veel! Samen ‘ballen’ zou wel eens de sleutel tot zijn hart kunnen zijn. Maar alleen voor het baasje. Vreemden moeten niet in de buurt komen. Daarom zal Kenzo ook nooit gezellig mee kunnen gaan naar een verjaardag of naar de stad. Een voor hem onbekende die bukt voor een aaitje, is simpelweg het haasje. En al vaker is gebleken dat Kenzo er voor vreemden juist heel schattig uitziet waardoor ze zonder enige reserve op hem afstappen, met alle gevolgen van dien.

 

Ben jij een geschikte baas voor Kenzo?

Kenzo kan een dikke vriend voor het leven zijn voor iemand die de tijd wil nemen om hem te leren kennen. Het klinkt misschien vreemd, maar men zal zijn karakter moeten accepteren en respecteren. Het is en blijft immers een Jack Russel. Kenzo kan niet bij katten, niet bij kinderen en met andere honden heeft hij ook geen klik. Misschien, heel misschien zou het met een eigen roedel op termijn lukken als dit uiterst voorzichtig en zeer geduldig aangepakt wordt. Maar ook dan is er geen zekerheid te geven.

 

Contact bij interesse

Is jouw hart groot genoeg om deze hond met gebruiksaanwijzing nog een gelukkig leven te bezorgen? Ben je bereid om Kenzo bij bezoek even apart te zetten, is je verantwoordelijkheidsgevoel groot genoeg en heb je er heel goed over nagedacht? Stuur dan een e-mail waarin je je woon- werk- en gezinssituatie vermeld, naar info@dierenproject.nl Bij een mogelijke match verwijzen zij je door naar het centrum waar Kenzo verblijft

 

nieuwsbrief dierentips