In Argentinië kregen Florencia en haar broer de schik van hun leven. De kat die ze als vondeling aantroffen en in huis namen, bleek later een poema te zijn

 

De vondelingen Tito en Dani

Toen Florencia en haar broer tijdens een uitstapje opeens een huilgeluid hoorden, gingen ze op onderzoek uit. Ze troffen twee verlaten katjes aan die ze in het gezin opnamen en doopten de diertjes tot Dani en Tito. Ondanks de liefdevolle verzorging overleed Dani helaas twee weken later en zo bleef Tito alleen achter.

 

Tito volgde zijn vrouwtje overal

Tito ontpopte zich als een gezellig en trouw huisdier. Hij volgde Florencia overal, vond het leuk om te spelen en kon snel rennen. “Ook klom hij graag op de tafel om er vervolgens af te springen”, aldus Florencia. Al die tijd heeft ze nooit vermoedt dat Tito met een bijzondere reden opvallend snel kon rennen.

 

Naar de dierenarts

Toen Tito een keer gewond raakte aan zijn pootje werd hij meegenomen naar een dierenarts. Waarschijnlijk vermoedde die al dat het niet om een standaard huiskat ging, maar voor de zekerheid werden er foto’s genomen. Aan de daarvan kon een expert bevestigen dat Tito geen kat maar een poema is.

 

Hoe is het nu met Tito?

Alhoewel kleine Tito het naar zijn zin had bij zijn nieuwe ‘familie’ is een huis natuurlijk geen geschikte plek voor een wild dier. Daarom ontfermt de Argentine Animal Rescue Foundation zich nu over hem. Ze geven hem de benodigde medische behandelingen om zijn poot weer te laten herstellen. Zodra hij er klaar voor is, zal Tito in het wild worden uitgezet.

Na alles wat ze samen meegemaakt hebben, is het voor Florencia verdrietig en moeilijk om Tito los te laten. ”Maar diep van binnen weet ik dat het zo beter is.”

 

Blijf op de hoogte van dierennieuws

Ben jij een échte dierenfan en wil je op hoogte blijven van de dierenwereld? Schrijf je dan nu in voor de gratis nieuwsbrief van Hart voor Dieren.

Ja, houd mij op de hoogte van het dierennieuws

 

 

 

Bron: Telegraaf