Een zorgverzekering: het is voor jou de normaalste zaak van de wereld en trouwens ook verplicht. En maar goed ook. Wist je dat er ook een huisdierenverzekering bestaat? Wat dit precies is, hoeveel zo’n dierenverzekering kost en wat de voordelen ervan zijn, lees je hieronder.

 

Een verzekering voor je huisdier, wat is het?

Eigenlijk werkt het zoals bij de mens. Huisdieren worden, net zoals mensen, weleens ziek. En de medische kosten kunnen al snel oplopen en voor problemen zorgen wanneer die niet gedekt zijn. Een huisdierenverzekering zorgt ervoor dat je op beide oren kunt slapen wanneer je lievelingsdier een ziekte of ongeluk overkomt. De medische zorg voor je dier wordt er volledig of deels door terugbetaald, naargelang het type verzekering en de zorgkost.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

huisdierenverzekering

Welke premie betaal je?

Elke verzekering is anders, ook elk dier is anders. De premie die je betaalt, hangt o.a. af van de leeftijd van je huisdier. Voor een hondenverzekering spelen ook het ras en het gewicht een rol. Gemiddeld betaal je enkele tientallen euro’s per maand, voor een hond meer dan voor een kat.

Er zijn verschillende verzekeraars op de markt die maar al te graag jouw hond willen verzekeren. Het is interessant om ze met elkaar te vergelijken. Op Overstappen.nl kan je dat goed doen.

Let alleen op de kleine lettertjes: het verzekerd bedrag verschilt. Bekijk eveneens goed wat er allemaal gedekt is door de verzekering. Net zoals bij de mens kan je ook een aanvullende verzekering nemen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

huisdierenverzekering

De voordelen van een dierenverzekering

Een dierenverzekering is niet verplicht, maar is wel aan te raden omwille van volgende voordelen.

  • Geen financiële problemen

Het kostenplaatje van consultaties bij de dierenarts kan algauw oplopen. En wanneer een operatie en/of dure medicijnen nodig zijn, is het hek soms helemaal van de dam. Veel mensen kunnen niet zomaar ineens een grote som geld ophoesten. Een dierenverzekering betaalt deze kosten (deels of volledig) terug.

  • Keuzevrijheid

Een dierenverzekering kan volledig op maat van jouw huisdier en jouw budget. Kies zelf maar welke verzekering het best bij jou past.

  • Een gerust gemoed

Tot slot heeft een dierenverzekering als voordeel dat je nooit meer stress hoeft te hebben. Je lieveling zal steeds de beste zorg kunnen krijgen en plotse onvoorziene kosten, daar wordt voor gezorgd. Je hoeft dus zeker je huisdier niet te laten inslapen omdat je de kosten niet kunt betalen.

Mocht je nog twijfelen, er zijn jou al veel eigenaars van een hond of kat voorgegaan. Want een hond of een kat, dat is een lid van je gezin, toch? En voor je gezinsleden heb je alleen maar het allerbeste voor.