In maart 2014 oordeelde het Internationaal Gerechtshof in Den Haag dat de jacht op walvissen in het Zuidpoolgebied door Japan illegaal was en geen wetenschappelijke doeleinden diende, zoals Japan beweerde. Voor het eerst in zeker 100 jaar, waren de walvissen veilig in de Zuidelijke IJszee. Maar de Japanse regering heeft een ‘nieuw’ programma ontworpen waarmee ze opnieuw walvissen in naam van de wetenschap wil gaan doden en ze kunnen nu ieder moment uitvaren.

 

Een lange doodsstrijd

Een walvis kan niet op een humane manier worden gedood. Een walvisvaarder jaagt een walvis kilometerslang op. De walvis wordt zo uitgeput, dat hij een makkelijk doelwit wordt.


Daarna zal op hem geschoten worden met een harpoen, geladen met explosieven, hij zal naar de boot worden getrokken en vervolgens wordt zijn kop onder water gehouden waardoor hij op den duur stikt. Voor sommige  walvissen duurt deze doodsstrijd 30 minuten.

Dring er bij de regering op aan te protesteren tegen het Japanse voornemen om weer op walvissen te gaan jagen in de Zuidelijke IJszee.


Teken de petitie