Als een zielig hoopje ellende werd Saar binnengebracht in een asiel van de Dierenbescherming. “Zo mager dat je al haar ribben kon tellen. Ze kroop met haar staart tussen de benen in een mand en heeft daar anderhalve dag liggen trillen. Het moet schandalig zijn wat haar is aangedaan, dat ze zoveel angst voor mensen heeft gekregen”, vertelt dierverzorgster Bianca.

Zwaar verwaarloosd
Saar, een rustige kruising Stafford van ongeveer 5 jaar oud, is door de dierenpolitie in beslag genomen wegens ernstige verwaarlozing. “We weten niet precies wat haar is aangedaan, maar toen Saar bij ons in de opvang werd binnengebracht was ze bang en graatmager. Wandelen hield ze hooguit tien minuten vol en bij elke stap was ze op haar hoede.”

Omdat Saar erg wantrouwig was, hielden onze vrijwilligers haar iedere dag gezelschap. Dit was hard nodig, want ze wist niet eens hoe ze moest reageren op een aai of een knuffel. Om aan te sterken, kreeg Saar vijf keer per dag kleine beetjes voer. Inmiddels is ze bijna op gewicht en wordt ze de speelse hond die ze altijd al hoorde te zijn.
Hond Saar werd net op tijd gered

Gedragstraining
In dierenopvangcentra van de Dierenbescherming werken een heleboel mensen die zich elke dag inzetten om de dieren naar een nieuw thuis te begeleiden. Omdat er steeds meer asielhonden zijn die kampen met een gedragsprobleem, worden geschoolde gedragstrainers belangrijker. Niet in de laatste plaats om de veiligheid van dieren en medewerkers te garanderen.

Nu hebben we nog één wens voor haar vertelt Bianca: “Een fijn thuis. We doen er alles aan om dat te vinden, hoeveel tijd en moeite dat ook kost. Want zo’n lieve, fijne hond als Saar verdient een gouden mandje. Net als álle dieren in onze asielen.”

Jij kunt honden zoals Saar helpen!
Dankzij gedragstrainingen is de kans dat de Dierenbescherming een thuis voor Saar vindt beduidend hoger. Voor deze trainingen zijn materialen nodig, zoals loopbanden, speelweiden en behendigheidstoestellen. Maar dat kost veel geld.

Help de Dierenbescherming om honden zoals Saar de intensieve zorg en training te geven die ze nodig hebben. Geef deze kwetsbare honden een nieuwe kans! Sms HOND naar 4333
(€ 3 per bericht)
Hond Saar werd net op tijd gered