Na 3 jaar was ze daar opeens weer, gezond en wel. Hond Lola is 3 jaar nadat ze vermist raakte teruggevonden en met haar baasjes herenigd. Nu ligt de zwarte labrador weer comfortabel in haar eigen mandje, maar wat heeft ze allemaal meegemaakt?

 

Hoe raakte de teruggevonden hond vermist?

De hond die is teruggevonden is de zwarte labrador Lola. Zo’n drie jaar geleden bezocht ze samen met haar baasjes vrienden in Chigaco. Daar ging het mis. De hond ontsnapte uit een omheinde tuin en een verdrietige, angstige periode volgde. Eigenaar Debra Mejeur leefde tussen hoop en wanhoop. Hoe langer de hond weg was, hoe minder ze er nog in kon geloven Lola ooit terug te vinden.

 

De zoektocht naar de hond

Er is uitgebreid gezocht naar hond Lola. De baasjes zijn een aantal keer teruggegaan naar de plek waar ze haar kwijtraakten. Ook werd er gezocht door vrijwilligers en is er uiteindelijk ook een professionele dierenzoeker aan te pas gekomen. Helaas mocht dit niet allemaal niet baten; de labrador bleef spoorloos.

 

Leeft Lola nog?

De kans dat je een zoekgeraakte hond na 3 jaar nog terugvindt is natuurlijk klein. Je hoopt dat de viervoeter ergens een warm onderkomen heeft gevonden waar volop te eten is. Maar de mogelijkheid dat Lola inmiddels overleden was, zal ook regelmatig door de hoofden van haar baasjes zijn gegaan.

 

Een onverwacht telefoontje…

… en toen was daar opeens het telefoontje dat dierenopvang in Dupage County kreeg. Een stel uit Glendale Heights vertelde dat het een hond al vaker alleen een bosrijk gebied hadden zien binnengaan. Ze besloten eten klaar te zetten voor het dier. Toen uiteindelijk het vertrouwen van de viervoeter was gewonnen, kon haar microchip worden uitgelezen. Het bleek Lola te zijn!

 

Het moment van de hereniging

De nog altijd verbaasde baasjes van teruggevonden Lola zijn inmiddels met haar verenigd. En wat denk je, herkende ze haar mensen nog? Hyper-enthousiast, breeduit kwispelend en van gekkigheid niet weten of ze het liefst haar baasje of vrouwtje wilde knuffelen…Voor Lola bestond er geen twijfel: ,,Dit zijn mijn baasjes!”

 

Hoe heeft de vermiste hond 3 jaar kunnen overleven?

Lola is inmiddels bijna 9 jaar oud maar ondanks haar omzwervingen in goede conditie en gezond. Volgens haar baasjes is ze ook nauwelijks veranderd. Misschien heeft iemand haar verzorgd en heeft ze lange tijd toch een goed plekje gehad. We zullen het niet weten. Hoe Lola precies heeft kunnen overleven is onduidelijk, maar gelukkig blijkt ze na 3 jaar nog springlevend te zijn.

 

Wat moet je doen als je eigen hond kwijtraakt?

Het is de nachtmerrie van iedere hondeneignaar: je dier kwijtraken. Snel handelen is in zo’n geval echt cruciaal. Volg onderstaande stappen:

  • Maak zo snel mogelijk melding van je vermiste dier bij het dichtstbijzijnde asiel, de politie, dierenambulance en Amivedi;
  • Plaats op social media een bericht over de vermissing met duidelijke foto van je hond en een omschrijving van bijzondere kenmerken;
  • Denk ook aan Facebookgroepen van je gemeente, zoals de lokale Koopjeshoek;
  • Vaak bestaat een buurtapp; plaats ook hierin een oproep met foto;
  • Blijf zelf ook zoeken in de omgeving en vraag mensen in de buurt of ze hun garage of schuur willen checken;
  • Vraag aan de lokale dierenwinkel en supermarkt of zij de oproep met foto op willen hangen;
  • Check regelmatig de gevonden dieren op de site van Amivedi en het lokale dierenasiel;
  • Geef de hoop niet te snel op.

bron: AD, Amivedi

 

nieuwsbrief

 

Meer lezen?

Word abonnee van Hart voor Dieren en geniet elke maand van prachtige dierenfoto’s, tips en informatie over voeding, gezondheid en de opvoeding van jouw huisdier, indrukwekkende reportages over natuur en wildlife, handige weetjes over hobby- en boerderijdieren en natuurlijk de leukste abonneevoordelen.