Vreselijke pijnen

Achter elk angorawolproduct gaat de ellende schuil van konijnen die hun hele leven veroordeeld zijn tot kleine en kale kooien op angorafokkerijen. De konijnen schreeuwen het uit als om de paar maanden hun vacht op een pijnlijke manier uit hun huid wordt getrokken of als ze op planken worden vastgebonden en op ruwe manier worden geschoren – een angstaanjagende ervaring voor deze schuwe dieren.

PETA

Nadat het in het oog springende onderzoek van PETA Azië naar Chinese angorafokkerijen voor de allereerste keer onthulde wat voor pijn en angst deze gevoelige konijnen ervaren, hebben PETA en haar  zusterorganisaties de gedachte van het publiek – en de mode retail industrie – over angora veranderd. We hebben nieuwe aandacht gevestigd op de wreedheid van de angora-industrie en inspireren steeds meer consumenten om dier- en milieuvriendelijke mode te omarmen.

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat inmiddels al meer dan 70 internationale top modemerken en retailers angoraproducten voorgoed uit hun winkelschappen verbannen, waaronder grote merken zoals Gap Inc, Esprit en Lacoste. Bijna elke modezaak in de winkelstraat – inclusief H&M, Topshop, C&A, WE Fashion en Gaastra – hebben, nadat de wreedheid van de angoraproductie aan het licht kwam, bevestigd geen angora in toekomstige collecties te gebruiken.

Nog niet uit alle winkels

Helaas blijft een handvol hardnekkige retailers angorawol verkopen. U kunt helpen door contact op te nemen met Benetton – een van de weinige die nog angora verkopen – en er bij hen op aan te dringen om het voorbeeld te volgen van zoveel andere retailers die voorgoed met de verkoop van angorawollen producten zijn gestopt.

Foto’s: Shutterstock
Bron: PETA Nederland