Bouwvakkers in Estland hebben een goede daad verricht. Een hond werd door hen uit de ijskoude Pärnu-rivier gered en met spoed naar de dierenarts gebracht.

Hond in Estland gered tijdens baggerwerkzaamheden

De redders vonden de hond terwijl ze baggerwerkzaamheden in de buurt van een dam uitvoerden. Het was duidelijk dat het dier in nood was dus gingen ze over tot actie. Om ervoor te zorgen dat de hond alsnog naar de kant kon zwemmen, braken de bouwvakkers het ijs. In een poging hem op te laten warmen, wikkelden ze de hond in een deken en legden hem in een auto.

 

Hij was wel zwaar…

 ‘Eenmaal in de auto was de hond kalm en lag op mijn schoot te slapen’, aldus één van de mannen. ‘Ik vond hem wel wat zwaar’. Toch gaf dit de bouwvakkers blijkbaar nog geen argwaan. Achteraf gezien heeft het extreem koude water, de bloeddruk van het dier erg verlaagd en was dat de reden dat hij in de auto zo rustig bleef…

 

Verrassing bij de dierenarts: ‘Dit is geen hond’

De verrassing had waarschijnlijk niet groter kunnen zijn toen de bouwvakkers in de kliniek hoorden dat ze zojuist een wilde wolf hadden vervoerd, in plaats van een hond. Het bleek om een éénjarige mannetje te gaan.

Dezelfde dag kon de wolf weer terug de Estlandse wildernis in. In het land wonen honderden wolven, maar die komen zelden in aanraking met mensen, die vermijden ze liever. Gelukkig kwamen de twee soorten elkaar deze keer wel tegen zodat de wolf – alias hond – uit het ijskoude water gered kon worden 😉

 

Meer dierennieuws

Ontdek meer opmerkelijk dierennieuws op hartvoordieren.nl

 

Bron: nu.nl