De gemeente Amsterdam heeft bij het Landelijk Congres Dierenhulpverlening de titel voor de diervriendelijke gemeente van 2019 in ontvangst mogen nemen.

 

Top 3 diervriendelijke gemeente

Amsterdam is hiermee de opvolger van Leeuwarden, de diervriendelijke gemeente van vorig jaar. Tweede dit jaar werd de gemeente Zwolle en derde de gemeente Rijswijk.

 

Hoe werd de top 3 gekozen?

De gemeenten zijn op 29 criteria op het gebied van dierenwelzijn beoordeeld. Alle drie deze gemeenten hebben dierenwelzijn hoog in het vaandel staan, hebben daar ook serieus aandacht voor met een goed doordacht dierenwelzijnsbeleid, voldoende mankracht, goede afstemming en budget.

Daarnaast is het niet alleen maar goed op papier, maar ook in de praktijk; dierenwelzijn wordt regelmatig getoetst via evaluaties en reguliere afstemming met de uitvoerende partijen. De gemeenten in de top 3  hebben dan ook grote stappen gezet op het gebied van dierenwelzijn.

 

Stichting Dierenlot schreef verkiezing uit

De diervriendelijke gemeente verkiezing is door Stichting DierenLot in het leven geroepen om op een positieve manier aandacht te vragen voor dierenwelzijn bij gemeenten. En dat heeft effect! Steeds meer gemeenten blijken het goede voorbeeld van Leeuwarden vorig jaar te hebben gevolgd. Hierdoor is het dierenwelzijn hoger op de politieke agenda geplaatst.

 

Blijf op de hoogte van dierennieuws

Wil jij weten wat er zich in de dierenwereld afspeelt en tips ontvangen om beter voor dieren te kunnen zorgen? Schrijf je dan nu in voor de gratis nieuwsbrief van Hart voor Dieren:

Ja, houd mij op de hoogte van dierennieuws

 

 

 

Bron: Stichting Dierenlot