Vuurwerk zorgt jaarlijks voor veel dierenleed en milieuvervuiling. Daarom heeft een groot aantal landelijke en regionale organisaties – die zich inzetten voor dierenwelzijn en het milieu – de handen ineen geslagen. Met de campagne ‘IK KLAP’ pleiten zij samen voor een definitief landelijk afsteek- en verkoopverbod op vuurwerk.

 

Vuurwerk veroorzaakt veel dierenleed en milieuvervuiling

Jaarlijks raken honden en katten gewond of zoek door vuurwerk. In hun angst vluchten de dieren, rennen weg en komen soms niet meer terug. Andere viervoeters kunnen voor de rest van hun leven getraumatiseerd zijn door de harde knallen en lichtflitsen. Voor hen zijn rotjes en vuurpijlen niets anders dan een bedreiging, een stressfactor. En niet alleen huisdieren als honden, katten, konijnen en knaagdieren hebben veel last van vuurwerkstress. Vuurwerk zorgt tijdens de jaarwisseling ook bij vogels en andere wilde dieren voor veel angst. Daarnaast zorgt het voor veel fijnstof in de lucht en zware metalen in de bodem en het grondwater.

 

Wij klappen mee voor een definitief verbod op vuurwerk, klap jij mee?

Ga jij ook voor een definitief vuurwerkverbod? Klap, zing, dans en ontpop de champagne dan als alternatief voor het afsteken van vuurwerk. Via www.ikklap.nl kun je bovendien het Vuurwerkmanifest ondertekenen en dit delen via je socials. Doen!

 

nieuwsbrief dierentips