Foto: VIER VOETERS | Bente Stachowske

De internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS start met de nieuwe campagne ‘Trek geen dierenleed aan’. Daarmee wil ze een einde maken aan wreedheden in de textielindustrie en werken aan een diervriendelijke toekomst voor de mode. Het grote publiek kan daarbij helpen door te laten weten dat ze geen dierenleed aantrekt via de website van VIER VOETERS:  www.vier-voeters.nl.

 

Dierenleed in de mode

Uit wereldwijd onderzoek van VIER VOETERS blijkt dat 41 procent van de Nederlanders zich zorgen maakt over dierenwelzijn in de mode. En dat is terecht, want achter bont, (exotisch) leer, veren, dons en wol schuilt groot dierenleed.

Voor bijvoorbeeld merinowol uit Australië – waar 90% van deze wolsoort vandaan komt – worden veel dieren verminkt. Jaarlijks wordt bij meer dan tien miljoen merinolammetjes grote repen van het achterwerk weggesneden, zonder verdoving en vaak zonder pijnbehandeling. Deze ingreep – die mulesing wordt genoemd – moet voorkomen dat vliegen eitjes in de huidplooien van de lammetjes leggen, die vleesetende maden voortbrengen. Daarnaast zijn er nog veel andere wrede praktijken in de textielproductie, zoals het levend plukken van ganzen en de manieren waarop dieren worden gehouden en gedood.

 

Kom in actie

Volgens het onderzoek van VIER VOETERS wil 79% van de ondervraagden in Nederland dat dierenwelzijn op de agenda wordt gezet van de mode-industrie. Wie wil laten weten dat hij/zij dat ook wil en geen dierenleed wil aantrekken, kan terecht op: bit.ly/trekgeendierenleedaan

 

nieuwsbrief dierentips