Fysiotherapie, homeopathie, acupunctuur, orthopeed, internist, osteopathie, titeren, barf,  clickeren…… zie je door de bomen het bos niet meer?

Op zaterdag 7 maart houdt stichting Alert de Huishondbeurs. Een ontmoetingsplaats voor hondenliefhebbers, -eigenaren en -professionals. Hier kun je terecht met al jouw vragen over de gezondheid en het welzijn van je hond.

Van alles mogelijk

Er is tegenwoordig steeds meer mogelijk op het gebied van gezondheid en welzijn van honden. Veel mensen weten echter niet wat de mogelijkheden zijn of wat ze nou precies inhouden. Wat doet nou precies een osteopaat en wat is het verschil met wat een fysiotherapeut doet? Moet ik mijn hond wel steeds inenten? Wat is de beste voeding voor mijn hond? Hoe kan ik mijn hond het beste trainen? Wat voor sporten kan ik doen met mijn hond? Wanneer moet ik met mijn hond naar een specialist?Omdat deze evenementen zeer stressvol zijn voor honden is het niet toegestaan je hond(en) mee te nemen.

Van wie is de beurs?


De organisator van het evenement is stichting Alert. Stichting Alert vangt honden op die extra aandacht en zorg nodig hebben en niet in een regulier asiel terecht kunnen. De meeste honden kunnen na een trainingsperiode weer herplaatst worden. Ook mensen die een steuntje in de rug nodig hebben kunnen bij Alert terecht. Zo zijn er stageplaatsen voor mensen die een tijd niet goed hebben kunnen functioneren in de maatschappij en proberen terug te keren. Door middel van diverse activiteiten en voorlichting wil Alert het leven voor baas en hond zo prettig mogelijk laten verlopen. 

Voor meer informatie over de huishondbeurs kun je terecht op www.huishondbeurs.nl en op facebook www.facebook.com/Huishondbeurs