Zelf wel eens een hele dag jeuk gehad? Verschrikkelijk! Stel je voor dat je kat vlooien heeft. Dan heeft je huistijger dagenlang gekmakende jeuk. De arme schat! Gelukkig bescherm je jouw kat nu maandenlang met slechts één behandeling. #geen vlooien

 

Vlooien houd je niet tegen met kammen en controleren

 

Natuurlijk is het goed om je kat regelmatig te kammen en hem daarbij te controleren op vlooienpoepjes. Maar vlooien voorkom je er niet mee. Slechts 5% van de aanwezige vlooien zit op je kat, de rest (eitjes, larven en poppen; 95%) zit al in je huis. Dus ontdek je een vlo, dan weet je dat de plaag al compleet is.

 

Hoe vlooien zich door je huis verspreiden

 

Vlooien zitten graag op je kat of op andere huisdieren, ook kunnen ze in je huis rondspringen op zoek naar een gastheer (de beestjes springen met gemak 17 cm hoog en 33 cm naar voren… ) Maar de vlooieneitjes, -larven en poppen gedijen in je bankstel, tapijt, woontextiel, overal waar je kat ook komt. Slaapt de huistijger graag bij je in bed? Vlooien, eitjes, larven en poppen dus ook!

 

Eenmaal vlooieneitjes, -larven en poppen in huis? Dan duurt het gemiddeld 2-3 maanden voordat die allemaal zijn uitgekomen. Zo lang duurt het dus ook om van een vlooienbesmetting af te komen!

jeuk

Jeuk , lintworm en kattenkrabziekte

Toekijken hoe je lieve huisdier jeuk heeft,dat wil je niet. Sommige katten kunnen zelfs een allergische reactie op een beet krijgen, dit maakt de klachten alleen maar erger. Katten kunnen zich dan tot bloedens toe krabben.

 

Jeuk is echter niet het enige probleem als je vlooien in huis hebt. Want wist je dat vlooien lintworm over kunnen brengen? Geen fijn idee, zeker niet als je kinderen hebt. En dan is er nog de bacterie die kattenkrabziekte veroorzaakt. Via vlooien kan je kat daar drager van worden en jou besmetten door je (per ongeluk) te krabben.”

 

Wil je al dit allemaal zoveel mogelijk voorkomen? Bescherm je kat dan preventief tegen vlooien.

 

 

 

 

Makkelijk vlooien voorkomen

 

Tegenwoordig is het een makkie om je kat tegen vlooien te beschermen. Bij de dierenarts haal je één simpele behandeling waarmee je jouw dierenvriendje maandenlang tegen deze vieze beestjes beschermt. Zo weet je zeker dat jij en je huistijger onbezorgd van elkaar kunnen genieten en hoef je niet meer maandelijks aan een behandeling te denken.

 

Daarom naar de dierenarts

 

Vraag altijd eerst je dierenarts om advies. Hij kent jouw huisdier en situatie het best en heeft een brede kennis over de werking van diergeneesmiddelen. Bovendien ben je er bij de dierenarts zeker van dat je een middel voorgeschreven krijgt dat uitgebreid is onderzocht op effectiviteit en veiligheid.

 

 

Vlooien het huis uit

Voor vlooien geldt: voorkomen is beter dan genezen, dat is duidelijk. Maar wat moet je doen als je al een vlo of vlooienpoepje op je kat hebt ontdekt?

 

  • Behandel je kat minimaal 3 maanden lang. Vraag je dierenarts om advies.

 

  • Heb je meer huisdieren? Behandel ze allemaal tegelijk tegen vlooien.

 

  • Was de kussens en kleedjes van je kat op hoge temperatuur. Was al het woontextiel op hoge temperatuur.

 

  • Stofzuig regelmatig en leeg de stofzuigerzak direct buiten in een prullenbak.

 

  • Blijf je kat preventief behandelen om een nieuwe besmetting te voorkomen. Vraag de dierenarts om advies.

 

Denk ook aan teken

 

Wist je dat je je kat ook tegen teken moet beschermen? Katten struinen graag rond in tuinen, parken en velden. Daar lopen ze makkelijk teken op die ze vervolgens mee naar binnen nemen, waar ze weer op zoek kunnen gaan naar een nieuwe gastheer… en dat ben jij misschien zelf! Vraag je dierenarts daarom om een middel dat tegen vlooien én teken werkt… dan ben je in één keer klaar!