Honden horen wel vier keer beter dan mensen. Dus als je je geliefde huisdier roept en hij is ruim 100 meter verder weg, dan hoort hij je toch, omdat hij geluidsgolven van tussen de 15 tot 50.000 golven per seconde kan opvangen. Wij arme mensen komen niet verder dan tussen de 18 en 20.000. Het heeft natuurlijk ook nadelen, zo’n goed gehoor, met name bij harde geluiden die de hond niet gewend is. Iedereen kent het wel, stofzuigers, onverwacht piepende remmen en de grootste schrik: het vuurwerk.

Een app om je honden aan harde geluiden te laten wennen

In samenwerking met de Engelse dieren-psycholoog Dr. Roger Mugford, heeft Doxear een (gratis) app ontwikkeld om honden aan harde geluiden te laten wennen. ‘Immunisatie’ is het toverwoord en daarvoor wordt een geluid in verschillende sterktes aan de dieren gepresenteerd. Er is een duidelijke handleiding bij voor bezorgde bazen en bazinnen.

Soundproof your dog

De Doxear-app ‘Soundproof your dog’ is via de iOS en Android app-stores verkrijgbaar. Geluiden zijn o.a. trein, vuurwerk, onweer, vrachtwagen, grasmaaier, geweren, sirene’s en stofzuigers. In de handleiding worden de oefeningen voor puppy’s en volwassen honden beschreven. Voor verdere training is een extra set geluiden te koop. De app is nu nog beschikbaar in het Duits en Engels in iOS, Android ook in het Nederlands.

Verdere informatie www.doxear.com en via de app-stores.

Meer lezen?

Word abonnee van Hart voor Dieren en geniet elke maand van prachtige dierenfoto’s, tips en informatie over voeding, gezondheid en de opvoeding van jouw huisdier, indrukwekkende reportages over natuur en wildlife, handige weetjes over hobby- en boerderijdieren en natuurlijk de leukste abonneevoordelen.