Hoe krijg je meer dierenleven in je tuin? Het nieuwe tuindierenboek ‘Maak je eigen jungle’ beschrijft 50 nuttige en leuke tuindieren (van pissebed tot wesp en van egel tot citroentje) en staat boordevol weetjes, inspirerende projecten en tips en trucs.

 

jungle boek

 

Mieren, luizen, wormen, mollen, muggen … Samen met vogels, vlinders en bijen leven ze in je tuin. Ze zijn van elkaar afhankelijk, ze hebben elkaar nodig, ze bevechten elkaar. Of … eten elkaar. Wat doen al die dieren eigenlijk in je tuin? Wat hebben ze voor nut? En hoe help je ze? Ga mee op ontdekkingstocht en zie hoe je van je tuin een geweldige, gastvrije plek maakt voor alle dieren samen

  • Voor iedereen die meer dierenleven in zijn tuin wil
  • Met beschrijvingen van meer dan 50 tuindieren die behoren tot je geheime tuinbrigade
  • Praktisch inspiratieboek met nieuwe inzichten, talloze projecten, weetjes, tips en trucs
  • Met mooie fotografie en prachtige illustraties van Kim Veenman
  • Sluit aan bij de IVN cursus ‘Een levende tuin maak je zelf’

 

boek jungle

 

‘Maak je eigen jungle’ is het vervolg op ’Avontuurlijk tuinieren’, de bestseller van vorig jaar die laat zien hoe je meer natuur in je tuin haalt. Deel twee ‘Maak je eigen jungle’ gaat een stap verder en zoemt in op het dierenleven in je tuin.

Wil je kans maken op 1 van de 3 exemplaren die we weggeven van dit boek?
Stuur dan voor 20 juni 2020 een mailtje naar: nique.hanskamp@vipmedia.nl en vermeld daarin je naam en adresgegevens, en de reden dat je dit boek graag zou willen winnen.

Info

De serie ‘Avontuurlijk tuinieren’ gaat over tuinieren met aandacht voor de natuur. Hoe kun je je eigen omgeving groener maken zodat je van je tuin een fijne plek maakt voor jezelf en de levende wezens om je heen.

Katja Staring publiceert over groene onderwerpen als journalist, blogger, fotograaf en Instagrammer @DailyGreenspiration. Ze is co-auteur van het boek ‘Avontuurlijk tuinieren’ (2019)

Anna Kemp is tuin- en landschapsontwerpster met ‘meer biodiversiteit’ als basis van haar ontwerpen. In de Achterhoek heeft ze een grote natuur- en theetuin; Natuurlijk BUITEN

Kim Veenman is bioloog, schrijft en illustreert. Als natuurliefhebber en geboren tekenaar is dat voor haar dé manier om te vertellen over de wonderen van de natuur. Klein en groots. Kim Veenman


Maak je eigen jungle – Meer dierenleven in je tuin

Auteurs:           Katja Staring, Anna Kemp
Illustrator:       Kim Veenman
Uitgever:          KNNV Uitgeverij in samenwerking met het  IVN
ISBN:               9789050117296
Prijs:                € 24,95

Verkrijgbaar in de boekhandel  en via KNNV Uitgeverij

 

nieuwsbrief