Er dreigt een hongerdood voor zwerfhonden op Curaçao. Door de strenge lockdown maatregelen zit iedereen thuis en krijgen de dieren geen eten meer van toeristen en restaurants. Karen Soeters van dierenbeschermingsorganisatie House of Animals is daarom een ‘brokken-luchtbrug’ gestart.

 

Ruim 10.000 kilo hondenbrokken zullen in de komende maanden naar de zwerfhonden in Curaçao gaan. “De vraag is of we we hier genoeg aan hebben”, aldus Soeters. “Want dierenbeschermers op het eiland vrezen voor een enorme toename van het aantal zwerfhonden. Veel mensen hebben nu financiele problemen en hebben geen geld om hun honden nog te verzorgen.”

Brokken-luchtbrug

Lekker smullen

Op Curaçao staan ruim 50 vrijwilligers klaar van de Stichting Feed Friends om de honden dagelijks te voeren. “Gisteren zijn de eerste 40 zakken met ruim 1000 kilo hondenbrokken aangekomen”, zegt Karen Soeters opgelucht. “En veel honden hebben er al lekker van gesmuld. Vanaf nu komt er elke maand een nieuwe lading. Dankzij een inzamelingsactie onder Nederlandse dierenliefhebbers hebben we nu genoeg geld om de zwerfhonden het komende half jaar van een hongerdood te redden.”

Brokken-luchtbrug

Documentaire

In 2019 jaar maakte Karen Soeters namens dierenbeschermingsorganisatie House of Animals de documentaire ‘Lost in Paradise, the Dogs of Curaçao’. Ze onderzocht de leefsituatie van de zwerfhonden, zette een sterrisatieproject op en voerde gesprekken met lokale dierenartsen en dierenbeschermers.

 

Foto’s: Stichting Feed Friends

Ook interessant voor jou:
Asielen tijdens de coronacrisis
Corona en de handel in wilde dieren

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op dierengebied? Schrijf je in voor de gratis Hart voor Dieren nieuwsbrief