De katten Juliana en Sid zitten in het asiel en zoeken allebei een thuis waar ze als enig huisdier kunnen leven. We stellen ze aan je voor.

 

Hoe kwamen Julia en Sid in het asiel terecht?

Zowel Julia als Sid zijn na een inbeslagname in het asiel terechtgekomen. Zij maakten deel uit van een groep van 60 katten die in één huis woonden. Deze dieren leefden niet onder de juiste omstandigheden, niet qua hygiëne maar zeker ook niet qua mentaal welzijn. Ze leefden voornamelijk binnenshuis maar hadden een soort van (vuile) ren/volière waarin ze toch naar buiten konden.

Gelukkig kon het Dierenasiel Sint-Truiden 38 katten opvangen, onder wie de Bengalen Julia en Sid. Voor deze twee zoeken we een Nederlands thuis.

 

2 bengalen zoeken thuis

Juliana

 

Bengaal Juliana

Juliana is de kat die je op de foto hierboven ziet. Deze mooie meid is zes jaar oud en staat op de eerste rij om je te overladen met knuffels. Haar vacht is Brown Tabby Rosseted. Juliana is een dappere poes die zeker haar mannetjes staat tegenover andere katten, maar voor wie het toch beter is om thuis het enige huisdier te zijn. In het asiel zien de medewerkers namelijk regelmatig wrevel tussen haar en andere katten.

Volgens de profielen van Meet-Your-Match-test kwam Juliana als Uitslover uit de test.

 

bengaalse katten zoeken baas

Sid

Bengaal Sid

De mooie man op de foto hierboven is Sid, ook hij is zes jaar oud. Zijn vachttekening is beige/bruin spotted. Sid is wat onzeker en heeft tijd nodig om zich thuis te voelen. Maar eenmaal gesetteld komt hij zijn baasje heel graag knuffelen.

Andere katten tolereert hij maar deze mogen zeker niet te opdringerig zijn. In dat geval geeft hij soortgenoten namelijk een flinke mep. Naar mensen toe is hij juist zeer tolerant en zachtaardig.

Volgens de profielen van Meet-Your-Match-test kwam Sid als Spion uit de test.

 

Medisch en documenten

Zowel Juliana als Sid zijn in goede gezondheid. Hun tandjes waren bij aankomst in het asiel niet allemaal  in een goede conditie, maar daar hebben ze inmiddels de nodige gebitsverzorging voor gekregen. Hun medisch document krijgen de adoptanten mee. Beide katten hebben ook alvast het Rabiës-vaccin gekregen zodat ze er klaar voor zijn om van België naar Nederland te reizen.

 

Word jij het baasje van Juliana of Sid?

Kun jij Juliana of Sid een goed thuis bieden, neem dan contact op via: vragenlijst@dierenasielsinttruiden.be Om er zeker van te zijn dat jij en een kat goed bij elkaar passen, zullen de medewerkers je eerst een vragenlijst toesturen. Aan de hand van dit formulier zoeken de medewerkers de beste match uit voor Juliana en Sid.

nieuwsbrief dierentips