Bont voor Dieren lanceert een aangrijpende spot tegen de Namibische zeehondenjacht voor haar campagne ‘Stop de knuppels in Namibië’.

 

Ruben van der Meer strijdt mee tegen Namibische zeehondenjacht

De actie tegen Namibische zeehondenjacht krijgt steun van cabaretier Ruben van der Meer, actrice Miryanna van Reeden, zangeres Jennifer Ewbank, dj Joost van Bellen en lifestylecoach Mark Schadenberg. Zij roepen iedereen op de petitie tegen de jacht te versturen aan de verantwoordelijke minister in Namibië.

Ruben van der Meer over de jacht in Namibië: “Bont staat voor mij gelijk aan onnodig dierenleed en daarom ben ik ertegen. Je hebt geen bont nodig om te overleven, want er zijn genoeg alternatieven. Ik hoop dat de jacht snel verleden tijd is”.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Namibische zeehondenjacht Ruben

Bron: Bont voor Dieren

 

 

 

De onbekende Namibische zeehondenjacht

De Namibische zeehondenjacht is veel minder bekend dan de jacht in Canada. De robben, van meestal nog geen jaar oud, worden op de vroege ochtend bijeengedreven op de stranden in Namibië. Ze kunnen geen kant op en worden vervolgens doodgeknuppeld. Voordat de toeristen de stranden kunnen betreden, zijn alle sporen van de jacht weer gewist.

 

86.000 Kaapse pelsrobben jaarlijks de dupe

De spot van Bont voor Dieren vraagt aandacht voor de 86.000 Kaapse pelsrobben die jaarlijks tussen juli en december mogen worden doodgeknuppeld voor hun vacht. Het gaat om 80.000 pups en 6000 volwassen dieren.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Namibische zeehondenjacht

 

Help mee!

De petitie die je kunt ondertekenen, bestaat uit een protestmail met de oproep de jacht direct te stoppen. Ook door buitenlandse collega-organisaties wordt de spot verspreidt, waardoor de petitie wereldwijd getekend gaat worden.

Ja, ik verstuur de protestmail

 

Wat gebeurt er met al die petities?

Alle verstuurde petities komen binnen op het e-mailadres van Bernhardt Esau, de Namibische minister van Visserij. Bont voor Dieren wil dat de minister reageert op de vele protesten en dat de vergunning om de dieren te doden en het bont te exporteren wordt ingetrokken.

Hoewel al ruim 35 landen een importverbod hebben, blijft de vacht van de dieren interessant voor landen als China en Rusland.

 

Blijf op de hoogte van dierennieuws

Ben jij gek op de dieren en wil je weten wat je kunt doen om hun wereld te verbeteren?  Schrijf je dan nu in voor de gratis nieuwsbrief van Hart voor Dieren.

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief ontvangen

 

 

Bron: Bont voor Dieren