Dankzij een dierenbuddy kan een huisdier in zijn vertrouwde leefomgeving blijven wonen. De buddy’s helpen namelijk ouderen en chronische zieken met de verzorging van hun hond, kat, vogel of knaagdier als ze dat zelf niet meer kunnen.
Wat doet een dierenbuddy precies?
Een verhuizing en definitieve scheiding van het baasje, is zowel voor dier als mens ontzettend verdrietig en stressvol. Dankzij de praktische hulp die een dierenbuddy biedt, kan zo’n scheiding vaak voorkomen worden.
Voorbeelden van hulp die een vrijwilliger biedt:
- Kattenbak of vogelkooi verschonen
- Een grote wandeling maken met de hond
- Met het huisdier naar de dierenarts gaan
- Tijdelijke opvang vinden voor het dier (bijvoorbeeld vanwege een ziekenhuisopname van de cliënt)
Wie kan hulp krijgen?
De hulp van dierenbuddy’s is gratis, maar alleen bedoeld voor ouderen en chronisch zieken, die betaalde hulp niet kunnen financieren en die nauwelijks over een sociaal netwerk beschikken. Het gaat om structurele hulp die één of enkele keren per week ingezet kan worden.
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Waar worden de buddy’s ingezet?
Op dit moment kan de Dierenbescherming al buddy’s inzetten voor de gemeenten Utrecht, Amersfoort, Amsterdam, Purmerend, Zaanstad, Hoorn, Gooise Meren, Enschede, Rotterdam en Ridderkerk. Maar de stichting werkt er hard aan om het netwerk uit te breiden. Dus meld je ook alvast als dierenbuddy aan wanneer je in een andere regio woont.
Zo word je dierenbuddy
Meld je via het contactformulier onderaan de webpagina van de Dierenbescherming aan als vrijwillige dierenbuddy.
Voor vragen over de buddy’s mail je naar: dierenbuddy@dierenbescherming.nl
Bron: De Dierenbescherming