De beroemde kater Dikkie Dik krijgt zijn eerste eigen speelfilm. De animatiefilm ‘Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel’ zal vanaf 3 juli in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Het scenario is geschreven door Burny Bos, die eerder films als ‘Minoes’, ‘Het Paard van Sinterklaas’ en ‘Abeltje’ maakte. Joost van den Bosch en Erik Verkerk van animatiestudio Ka-Ching Cartoons (‘Heinz The Movie’) tekenen voor de regie. De liedjes worden gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom.‘Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel’ wordt volgens de makers “een actieve doe-en-zing-je-mee film voor de jongste doelgroep en hun (groot)ouders, waarbij het publiek niet hoeft stil te zitten”. Het publiek kan tijdens de voorstelling Dikkie Dik meehelpen met het zoeken naar zijn liefste knuffel.

Jouw kat in de film?
Heb jij een grappig of hartverwarmend filmpje van jouw kat (eb evt. kind)? Stuur het dan voor 4 februari 2024 in en misschien zie je je dier terug in de bioscoopfilm! Mail je filmpje naar: info@intheair.nl

Info Dikkie Dik
Het eerste Dikkie Dik-verhaal verscheen op 3 maart 1978 in het televisieprogramma Sesamstraat. Sindsdien heeft de creatie van schrijfster Jet Boeke de harten van vele generaties peuters, kleuters en hun ouders gestolen. De afgelopen 45 jaar illustreerde en schreef Jet Boeke honderden Dikkie Dik-verhalen, die sinds 1983 ook in boekvorm uitgebracht werden door Gottmer Uitgevers Groep. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren verkocht.

Oproep Dikkie Dik