Op veel marken in Indonesië worden honden en katten in kleine kooien gehouden, wachtend op een gruwelijke dood. De vraag naar honden- en kattenvlees is enorm. VIER VOETERS werkt samen met Dog Meat Free Indonesia aan een verbod op deze vreselijke industrie. Ook lukt het ons met regelmaat om dieren van deze gruwelijke markten te redden! Hieronder lees je meer over een aantal bijzondere reddingsacties in Indonesië.

Cempaka

Nadat hij meer dan 30 uur lang was vervoerd, zonder eten en drinken, kwam Cempaka terecht op een gruwelijke markt in het plaatsje Tomohon. Het groene touw om zijn nek betekende dat hij was voorbestemd voor de slacht. Opgesloten in een kleine kooi zag hij hoe de andere honden één voor één voor zijn neus werden vermoord met behulp van een grote houten stok (te zien op de foto) en een gasbrander.
Gelukkig kon VIER VOETERS hem redden! Hij werd naar een lokaal asiel gebracht waar hij direct werd gewassen, verzorgd en gesteriliseerd. Ook verlosten we hem van het groene touw: een nieuw leven is begonnen.

Cempaka Vier VoetersTulip

Ook katten worden op brute wijze gedood en geslacht. De meeste katten op de markten zitten ineengedoken, in de hoop dat ze niet voor de slacht worden geselecteerd. Tulip was anders. In plaats van zich te verschuilen, liep ze miauwend door de kooi, smekend om gered te worden. Alsof ze wist dat wij er waren om haar te redden, strekte Tulip haar beide voorpoten toen we de bovenkant van de kooi openden, zodat we haar voorzichtig konden oppakken en in veiligheid konden brengen.

Tulip vier voeters

Melati

Melati was pas 6 maanden toen ze werd gestolen voor de handel in hondenvlees. We denken dat ze door dezelfde handelaars is meegenomen als Cempaka, vanwege hetzelfde groene touw om haar nek. Wanhopig keek ze door de tralies van haar kooi, op zoek naar hulp waarvan ze dacht dat die nooit zou komen. Ondanks alles wat haar was aangedaan, kwispelde Melati toen we haar kooi openden. Vanwege haar zachte en lieve karakter vermoeden we dat ze in het verleden iemands geliefde huisdier is geweest.

Melati Vier Voeters

 

 

Red meer dieren van een gruwelijke dood!

Als lid van de Dog Meat Free Indonesia Coalition zet VIER VOETERS zich hard in om deze gruwelijke handel te stoppen. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk honden en katten van gruwelijke markten te redden. De dieren die wij redden worden naar een lokaal partnerasiel gebracht, waar ze worden gevaccineerd, gesteriliseerd en verzorgd. Help jij mee om nog meer dieren te redden?

IK HELP MEE!

 

Bron: Vier Voeters