In dit blog laten we weer 10 redelijk onbekende dieren zien. Welke vind jij het opvallendst?

#1

De bathynomus is een gigantische pissebed en leeft in de oceaan.

 

#2

De riemvis is een opvallende vis. Hij kan tot elf meter lang worden! Er zijn al wel eens langere gespot. Een riemvis wordt zelden levend aangetroffen.

 

#3

De kiwa hirsuta is in 2005 ontdekt. Het dier wordt ook wel een oprolkrab of springkreeft genoemd. Het is de eerste dichtbehaarde kreeft die ooit gevonden is.

 

#4

De Maleise vliegende kat is een zoogdier. De klauwen van het dier zijn geschikt om te klimmen in bomen. Het dier zie je niet snel op de grond. De Maleise vliegende kat zweeft van boom naar boom door eerst naar een boomtop te klimmen. Vervolgens lanceert hij zich richting een andere boom.

 

#5

De saiga antilope is een antilopensoort en wordt met uitsterven bedreigd. Het dier kan tussen de 36 en 63 kilo wegen en leeft tussen de 6 en 10 jaar. Zijn neus koelt in de zomer het dier af. In de winter wordt koude lucht eerst verwarmd in de neus.

 

#6

De irrawaddydolfijn behoort tot de grondeldolfijnen. De dolfijn heeft een meloen (bolvormig orgaan) op zijn voorhoofd. Leuk weetje: de irrawaddydolfijn kan zijn lippen tuiten en met water spuiten.

 

#7

De red-lipped batfish is een straalvinnige vissensoort. De vis leeft bij de Galapagoseilanden. De vis kan tot 20 centimeter lang worden.

 

#8

De Cantors reuzenweekschildpad is een weekschildpad. Hij is de grootste in deze soort. Het schild van deze schildpad is flexibel en erg plat. Je zou niet denken dat het een schild is, he?

 

#9

De kokoskrab wordt ook wel klapperdief genoemd en leeft op het land. Het dier kan een lichaamslengte krijgen van 32 centimeter en kan 4 kilo zwaar worden. De scharen van deze krab zijn zeer sterk.

 

#10

De zwanenhalsmossel kan tot zo’n 146 jaar oud worden. De zwanenhalsmossel leeft diep ingegraven in het zand langs de kust van de Grote Oceaan in de Verenigde Staten en Canada.