Je doet er natuurlijk alles aan om zo goed mogelijk voor je huisdier(en) te zorgen. Je geeft ze liefde, aandacht, medicatie en natuurlijk genoeg speelgoed. De zorg voor je huisdier verandert door het jaar heen, want in de zomer zijn er andere aandachtspunten dan in de winter. Tijdens de wintermaanden zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten, zodat je dier zo gezond en gelukkig mogelijk door de koudste maanden van het jaar komt. Wil jij weten hoe je het beste voor je dier zorgt in de winter? Je leest het hier.

Voorkom een vlooienplaag

Je zou zeggen dat katten en honden vooral in de zomer vlooien oplopen. Tijdens de warme zomermaanden zijn ze namelijk regelmatig buiten te vinden. Toch is het vooral de winter waarin vlooien hun kans zien om zich flink te vermenigvuldigen. Je hebt het niet door, maar de meeste vlooieneitjes zitten gewoon in je huis. In de winter gaat de verwarming aan, waardoor er het perfecte warme klimaat ontstaat waarin de eitjes uitkomen. Voorkom een vlooienplaag door je huis regelmatig goed te stofzuigen. Daarnaast is het verstandig om je huisdier regelmatig te behandelen met speciale vlooiendruppels. Vergeet ook de mandjes niet, want dat zijn de perfecte onderkomens voor vlooien. Spray ieder mandje regelmatig met een vlooienspray om vlooien te slim af te zijn.

Zorg voor een constante temperatuur

In de wintermaanden willen we de verwarming het liefste vol open zetten om te genieten van de heerlijke warmte. Huisdieren zoeken deze warmte maar al te graag op, maar dat is niet altijd goed voor ze. De vacht van huisdieren kan namelijk slecht reageren op grote temperatuurschommelingen. Het kan ervoor zorgen dat ze extra veel gaan verharen. Daarom is het beter om het mandje niet tegen de verwarming te zetten, om zo voor een constante temperatuur te zorgen. Daarnaast is het ook verstandig om de verwarming niet te hoog te zetten. Dat is alleen maar fijn, want dat scheelt ook in de portemonnee. Met behulp van een energie vergelijker kan je bovendien controleren of jij de meest voordelige prijs betaalt. Zo zorg je niet alleen goed voor je huisdier, maar ook voor je financiën.

 Pas op met kaarsen en haardvuur

Er is natuurlijk niets gezelliger dan leuke kaarsjes die staan te branden op de vensterbank of een knetterend haardvuur. Deze gezelligheid kan alleen wel zorgen voor ongelukken in huis. Dieren zijn nieuwsgierig en zijn benieuwd naar de flikkerende vlammetjes van een kaars. Zo gebeurt het regelmatig dat een kat een waxinelichtje op de grond gooit. Soms komen dieren ook te dicht in de buurt van het haardvuur, wat voor pijnlijke brandwonden kan zorgen. Het is dus belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat kaarsjes in een stevige houder staan, het liefste buiten bereik van je huisdier. Ook een rek voor de open haard is een goede manier om je dier te beschermen.