Eerder hebben we in Hart voor Dieren Magazine al een artikel geschreven over hoe makkelijk het is om veganist te worden. In ons januarinummer kon je daarnaast de meningen lezen van een voor- en tegenstander van veganisme. Of je er nu wel of niet voor kiest om volledig vegan te leven; dat één week geen vlees eten goed is voor het dierenwelzijn staat vast. Vanwege het belang voor mens, dier en milieu wil de stichting Nationale Week Zonder Vlees deze week Nederlanders inspireren om vaker te kiezen voor een vegetarische maaltijd. Doe jij ook mee?

Week zonder Vlees quote

 

“Je legt een baby in de wieg met een appel en een konijn. Wanneer hij of zij het konijn eet en speelt met de appel, koop ik voor jou een nieuwe auto” is een uitspraak van schrijver Harvey Diamond. Deze uitspraak staat in het magazine van de stichting Nationale Week Zonder Vlees. Een inspirerende uitspraak die je doet nadenken over je keuzes. De Nationale Week Zonder Vlees wil mensen bewust maken dat er ook vele lekkere plantaardige maaltijden te bereiden zijn. Door middel van hun website, social media en magazine laten zij deelnemers kennismaken met de vegetarische keuken. Door één week in het jaar vlees te laten staan kunnen we namelijk al een groot verschil maken.

 

Week zonder Vlees besparingen milieu en dier

 

Dierenleed voorkomen

Wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je al 770 gram dierenvlees, 130 liter water en 76 kilometer autorijden. Als je naast vegetarisch ook veganistisch gaat eten, verminder je drastisch de carbon footprint en bespaar je onnoemelijk veel dierenleed in de vlees-, eier-, en zuivelindustrie. Op melkveebedrijven hebben koeien bijvoorbeeld vaak last van mastitis, een pijnlijke infectie aan hun onnatuurlijk grote uiers. Wanneer hun lichamen het uiteindelijk opgeven na een leven van voortdurende en gewelddadige gedwongen zwangerschappen, brengt men ze naar het slachthuis en worden ze verwerkt in goedkoop hamburgervlees.

 

 

Eén dag per week vegan

Vind je een compleet veganistische levensstijl te ver gaan? Je maakt ook al verschil door één dag per week plantaardig te eten. Als je een jaar lang één dag in de week geen vlees eet, bespaar je zo’n 1000 liter aan water, bijna 6 kilo aan vlees en ongeveer 565 kilometer autorijden.

Dat veganistisch eten ook helemaal niet saai hoeft te zijn laat het V’gan Lifestyle Magazine zien. In het nieuwste nummer, dat vanaf 14 maart in de winkels ligt, vind je 30 recepten en lees je hoe bekende foodbloggers de vegan lifestyle toepassen. Daarnaast vind je in het tijdschrift inspirerende verhalen over gezondheid, tips voor duurzame kleding en nog veel meer. Je vindt het magazine los in de boekhandel, bij een supermarkt bij jou in de buurt of online via Vipwinkel.nl. Alleen deze week ontvang je daarnaast een speciale korting op het jaarabonnement. Abonneer je snel! De actie is geldig t/m 17 maart 2019.

V'GAN voordelig abonnement

 

Doe jij mee aan de Nationale Week Zonder Vlees? Schrijf je in!