Dit is Puk, een gecastreerde kater van 4 jaar oud. Puk is een echte schootkat en vindt het heerlijk om lekker bij je te liggen en geaaid (en geborsteld) te worden. Hij kan zich goed in zijn eentje vermaken, maar vindt het ook leuk om samen met zijn baasje(s) te spelen. De omgang met de jonger poes in het huidige gezin is goed.

Puk kijkt in het begin altijd eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom en heeft even de tijd nodig om te wennen aan onbekende mensen. Helaas is Puk erg gevoelig voor prikkels (geluiden) en veranderingen en kan hier moeilijk mee omgaan. Hij reageert zich dan af door te bijten en/of krabben (dit doet hij alleen bij onbekende mensen).  Er is door de huidige baasjes al een gedragsdeskundige ingezet om aan de gedragsproblemen te werken en Puk beter te begeleiden hierin.

We zijn op zoek naar een rustig thuis voor Puk (zonder kinderen), waar hij de mogelijkheid heeft om naar buiten te kunnen gaan (een huis met een tuin en/of gelegen in een rustige veilige omgeving). Het is van belang dat zijn nieuwe baasje(s) hem de tijd gunt om te wennen aan zijn nieuwe thuis en hem begrijpt en kan begeleiden in zijn gedrag.

In het huidige gezin waar Puk nu woont is een kindje op komst. Gezien Puk erg veel moeite heeft met alle veranderingen die (gaan) plaatsvinden, zijn de huidige baasjes op zoek naar een fijn nieuw thuis voor hem. Een thuis waar hij de liefde, rust, stabiliteit en aandacht krijgt die hij zo nodig heeft.

Wie geeft deze lieve kanjer dat liefdevolle thuis?

Ben je benieuwd of Puk bij je past? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl om te zien of jullie een match zijn.