Mensen hebben vaak een hechte band met hun huisdier. Als zo’n geliefd dier sterft is het verlies en verdriet groot. Op zaterdag 24 augustus organiseert Museum Tot Zover een speciale bijeenkomst voor mensen die een huisdier hebben verloren en daarover willen praten.

 

Rouwcafe omdat kunnen rouwen belangrijk is

Rouwen om een huisdier? Daar wordt door de omgeving nog wel eens lacherig om gedaan. Ten onrechte, want het verlies wordt echt gevoeld. Men rouwt gemiddeld 8,5 maand om een overleden kat of hond. Hierover kunnen praten is belangrijk.

Spijt, schuldgevoel en onbegrip is iets waar menig baasje onder lijdt. Erkenning voor het verlies biedt steun in zo’n moeilijke periode.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

rouwcafe rouwen

 

Hier vind je troost

Met het Rouwcafé voor huisdierbezitters biedt Museum Tot Zover een unieke plek waar mensen met verdriet om een huisdier bij elkaar kunnen komen. Onder begeleiding van de twee rouwbegeleiders van het maandelijkse Nabestaandencafé, praten huisdierbezitters over hun gemis en delen ze ervaringen met elkaar.

 

Locatie rouwcafe en aanmelden

Deze bijeenkomst vindt plaats op 24 augustus, ter gelegenheid van tentoonstelling De Laatste Aai, in Museum Tot Zover, te Amsterdam.

Wil je het rouwcafe bezoeken? Meld je dan vooraf aan:

Aanmelden Rouwcafe