Het begint haast een traditie te worden: het onderzoek naar de populairste hondennamen. Ook voor afgelopen jaar heeft huisdierenverzekering Petplan dat weer laten onderzoeken.

 

And the winner is…Populairste hondennaam

Luna! Deze naam heeft Max in het algemeen klassement van de troon weten te stoten. Maar kijken we naar de top 10 hondennamen voor reuen, dan is Max nog steeds het populairst. Luna is overigens geen onbekende naam in dit onderzoek. In de afgelopen vier jaar, stond ze al drie keer op nummer één. En nu is ze terug;-)

 

Populaire hondennamen: de top 10

Staat de naam van jouw viervoeter in de top 10 van populairste hondennamen?

Top 10:

 1. Luna
 2. Max
 3. Bobbie/Bobby
 4. Bella
 5. Pip
 6. Buddy
 7. Charlie
 8. Joep
 9. Ollie
 10. Nala

 

Top 10 Teefjes

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip
 4. Nala
 5. Lola
 6. Bo
 7. Coco
 8. Lizzy
 9. Molly
 10. Saar

 

Top 10 reutjes

 1. Max
 2. Buddy
 3. Joep
 4. ollie
 5. Guus
 6. Bobby
 7. Boris
 8. Dex
 9. Jack
 10. Milo

Verschuiving afgelopen 10 jaar

De afgelopen 10 jaar heeft er een flinke verschuiving plaatsgevonden in de top van populaire katten- en hondennamen. Grote kans dat veel katten die in 2010 zijn geboren Tijger(tje), Minoes, Gizmo, Kitty of Poekie heten. Dit was destijds namelijk de top 5. Onder honden blijkt de naam Max tijdloos, want  in 2010 voerde deze naam het lijstje hondennamen aan, gevolgd door Diesel, Luna, Bo en Spike.

 

It’s magic!

Veel huisdieren krijgen een ‘mensennaam’, maar ook tekenfilms blijken razend populair onder hondeneigenaren. De tekenfilmnamen die zij het meest gebruiken:

 1. Balou
 2. Simba
 3. Daisy
 4. Belle
 5. Lady
 6. Finn
 7. Gizmo
 8. Stitch
 9. Bambi
 10. Mowgli

Bron:Petplan

Op zoek naar meer inspiratie?

Ben je nog op zoek naar een leuke naam, of wil  je gewoon weten hoe populair de naam van jouw viervoeter is? Bekijk dan nu de  top 100 van populairste hondennamen die Petplan heeft samengesteld, net als een top 10 grappigste hondennamen en apartste hondennamen.

 

nieuwsbrief