Het begint haast een traditie te worden: het onderzoek naar de populairste  katten – en hondennamen. Ook voor afgelopen jaar heeft huisdierenverzekering Petpland dat weer laten onderzoeken. En wat blijkt? Voor de kattennamen hebben we ons laten inspireren door de Disneyfilm The Lion King…

 

Top 5 kattennamen 2019

Ten opzichte van 2018 kent de lijst een nieuwe nummer een. Drie jaar lang was Pip de meest populaire kattennaam, maar in 2019 is Nala het meest geliefd. Er is slechts één nieuwkomer in de top vijf. Waar vorig jaar Max nog een populaire naam was, zijn er nu meer katten die de naam Coco dragen:

 

 1. Nala
 2. Simba
 3. Pip
 4. Luna
 5. Coco

 

Top 5 Katers:

 1. Simba
 2. Tommy
 3. Max
 4. Boris
 5. Charlie

 

Top 5 Poezen:

 1. Nala
 2. Luna
 3. Pip
 4. Bella
 5. Coco

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lijst hondennamen en kattennamen populair

Populaire hondennamen

Veel namen zijn zowel populair onder katten als honden. Zowel Pip als Luna komen voor in de top 5 kattennamen én hondennamen. Waar Max de top 5 kattennamen niet haalde, staat hij bij de honden op één:

 

 1. Max
 2. Luna
 3. Bobbie/Bobby
 4. Bella
 5. Pip

 

Verschuiving afgelopen 10 jaar

De afgelopen 10 jaar heeft er een flinke verschuiving plaatsgevonden inde top van populaire katten- en hondennamen. Grote kans dat veel katten die in 2010 zijn geboren Tijger(tje), Minoes, Gizmo, Kitty of Poekie heten. Dit was destijds namelijk de top 5. Onder honden blijkt de naam Max tijdloos, want ook in 2010 voerde deze naam het lijstje hondennamen al aan, gevolgd door Diesel, Luna, Bo en Spike.

 

 

Blijf op de hoogte van dierennnieuws

Wil jij op de hoogte blijven van belangrijke diernieuwtjes? Schrijf je dan nu in voor de gratis nieuwsbrief van Hart voor Dieren Magazine.

 Ja, houd mij op de hoogte

 

 

 

Bron: Petplan huisdierenverzekering

Foto’s: Shutterstock