Opnieuw is onderzocht wat de populairste hondennamen en kattennamen zijn. Luna staat bij de hondennamen al een aantal jaren met stip op nummer één. Bij de top 5 van kattennamen zien we dat Pip inmiddels de eerste plek heeft veroverd. Daarnaast duiken we in het rijtje bijzondere katten – en hondennamen…

Wat zijn de populairste hondennamen?

Voor het verzinnen van een hondennamen blijken we meestal geïnspireerd te worden door die van mensen. De top 100 populairste hondennamen wordt aangevoerd door Luna, Max en Bella:

 1. Luna
 2. Max
 3. Bella
 4. Lola
 5. Buddy
 6. Pip
 7. Bo
 8. Charlie
 9. Boef
 10. Milo

Bekijk ook de volledige top 100 hondennamen.

 

Wel hele bijzondere namen voor vietvoeters

Op de redactie van Hart voor Dieren komen we in onze rubriek ‘Herplaatsers’ ook met regelmaat honden met hele bijzondere namen tegen. Couscous is daarvan nog steeds onze favoriet.

Petplan Nederland stelde een ‘Top 10 bijzondere hondennamen’ op:

 1. Balou
 2. Bodhi
 3. Coco Chanel
 4. Twix
 5. Chocomel
 6. Mowgli
 7. Jack Sparrow
 8. Peaky Blinder
 9. Ajax
 10. Salva

 

Tekst gaat verder onder afbeelding.Hondennamen en kattennamen: bijzonder

 

De populaire kattennamen top 10

Staat de naam van jouw kat in de top 10 populaire kattennamen? Bij de namen van onze huistijgers blijken we meer dan eens geïnspireerd te worden door tekenfilmfiguren:

 1. Pip
 2. Luna
 3. Simba
 4. Nala
 5. Max
 6. Bella
 7. Lola
 8. Joep
 9. Charlie
 10. Tijger

Bekijk ook de volledige top 100 populaire kattennamen

 

Wat zijn grappige kattennamen?

Sommige katteneigenaren zijn heel creatief in het verzinnen van een naam voor hun huisdier. Uit de samengestelde ‘Top 10 grappige kattennamen‘ toverden de namen Mr. Ginger Tonic (nr. 2), Unicorn (nr. 6) en Glitter Sparkles (nr. 10) een brede glimlach op ons gezicht.  Ook de katten Hip-Hop en Meneer Jansen die we als redactie ooit tegenkwamen, zullen we nooit vergeten.

Heeft jouw kat ook zo’n bijzondere naam of weet je nog een hele bijzondere kattennaam te bedenken? Inspireer andere huisdierverzorgers en laat het ons weten in de reacties.

 

Bron: Petplan Nederland en Hart voor Dieren Magazine

 

Meer lezen?

Word abonnee van Hart voor Dieren en lees maandelijks tips en informatie over voeding, gezondheid en de opvoeding van jouw huisdier. Verder geniet je van prachtige dierenfoto’s, indrukwekkende reportages over natuur en wildlife, handige weetjes over hobby- en boerderijdieren en natuurlijk de leukste abonneevoordelen.

Profiteer nu van vakantiekorting en ontvang 6 nummers voor slechts € 14,95 (i.p.v. €25,50 in de winkel).

Word nu abonnee 

Hart voor Dieren abonnement korting vakantie