Met Werelddierendag in aantocht vraagt de landelijke organisatie Amivedi opnieuw aandacht voor het chippen van katten. Het aantal bij Amivedi geregistreerde vermiste en gevonden huisdieren blijft stijgen. Het grootste deel (80%) van deze dieren betreft katten. De kans op hereniging met het baasje is aanzienlijk groter bij gechipte katten.

 

Alleen al in 2019 raakten in Nederland ruim 42.000 katten vermist. Van de vermiste katten met chip werd 76% opgelost. Zonder chip betrof dit 63%. Bij gevonden katten waren de percentages 50% van de gechipte, tegenover 22% van de niet-gechipte katten.

Verdriet

Het chippen van katten is in Nederland nog niet verplicht. Vermiste huisdieren veroorzaken echter elk jaar weer veel verdriet bij hun baasjes.

Controleer bij gechipte dieren regelmatig bij de databank of alle gegevens nog kloppen. Geef een verhuizing of nieuw telefoonnummer direct door. Laat bij een bezoek aan de dierenarts ook controleren of de chip goed te vinden en uit te lezen is.https://www.amivedi.nl/over-amivedi/chipjehuisdier/

Een huisdier gevonden of vermist? Meld dit dan snel bij het Amivedi-meldpunt in jouw regio.

Amivedi

Stichting Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor de kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren. Amivedi werkt met meer dan 130 vrijwilligers en heeft ruim 100 meldpunten, verspreid over heel Nederland. Meer informatie vind je opĀ www.amivedi.nl

 

Ook interessant voor jou:
9 dingen die katten nodig hebben
EHBO bij je kat

 

nieuwsbrief dieren