Stichting Dierenopvang Koningen vangt honden en katten op, zowel zwerfdieren als dieren die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven. Daarnaast vangen wij honden en katten op vanuit Spanje, Turkije en India omdat daar de noodzaak vaak ontzettend groot is. Deze dieren worden veelal met de dood bedreigd, zijn mishandeld, angstig, verwaarloosd, leven veelal op straat en hebben een stabiel thuis nodig. Deze dieren hebben niet gevraagd om geboren te worden en wij helpen om ze een toekomst te geven.

Een voorbeeld hiervan is Stella uit Spanje. Stella woonde bij een boer op het erf die haar met een ketting om haar achterpoot had vastgebonden. Ze zat dag en nacht vast aan deze ketting. Stella groeide maar de ketting groeide uiteraard niet mee. Van de pijn heeft Stella heel hard op haar poot gebeten zodat deze brak om los te komen. Daardoor mist ze een stuk van haar achterpoot. Stella is in de opvang in Spanje terechtgekomen om aan te sterken, en van daaruit naar onze opvang gekomen. Haar stomp moest geopereerd worden want die zag er niet fraai uit. Dankzij vele donaties is ons dit gelukt. Stella gaat nu op drie poten verder door het leven. Stella is geadopteerd door een lieve mevrouw en ze woont nu bij zes katten in huis. Ze is nog op haar hoede maar elke dag ontdooit ze verder. Daarnaast geniet ze van lekker wandelen en door de weilanden heen rennen. Wij zijn ontzettend dankbaar dat we dit voor haar hebben kunnen doen.

Stichting Dierenopvang Koningen is beneficiant van Stichting DierenLot en daar zijn we enorm blij mee. Onlangs heeft onze oude ambulance het begeven en we hadden geen geld om een nieuwe aan te schaffen. DierenLot sprong meteen in de bres voor ons en heeft onze tijdelijke ambulance gesponsord. Ook bekijken ze of we een vaste dierenambulance voor onszelf kunnen krijgen. Helemaal fantastisch, want nu kunnen we alle dieren weer veilig vervoeren.

Op zaterdag 6 juni 2015 hebben we een open dag bij Dierenopvang Koningen. Zoals altijd hebben we dan hondenwandelingen op het programma staan. Alle geadopteerde honden samen lekker spelend en rennend door de bossen… Mooi om elk jaar te zien hoe alle honden zo goed terecht zijn gekomen.

Daarnaast hebben we een braderie en een rommelmarkt. De opbrengst komt ten goede van ons renovatieproject (het honden en kattenverblijf moet nodig opgeknapt worden) en Stichting DierenLot verdubbelt de opbrengst!

Meer informatie? www.dierenopvangkoningen.nl en www.facebook.com/DierenopvangKoningen

 

Dierenlot helpt!

Veel dieren leiden een heel beroerd bestaan, ook in Nederland. Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil hen helpen. Dit doet DierenLot door zo’n tweehonderd lokale en regionale dierenorganisaties in Nederland te steunen in hun goede werk voor de dieren.
Kijk voor alle info en donateur worden op:  www.dier.nu