Hond Hunter is een gecastreerde reu, een kruising met een Amerikaanse Bulldog, geboren op 26-02-2017. Hij verblijft in het dierenasiel van Almere waar hij als vondeling is binnengebracht nadat iemand hem buiten achterliet, vastgebonden aan een paal.

Hond Hunter blijkt een grote clown te zijn

Toen Hunter hier net was vond hij iedereen ontzettend spannend. Hij heeft enkele weken nodig gehad om zijn vertrouwen volledig te geven aan zijn verzorgers. Uiteindelijk is het ijs gebroken en is hij opgebloeid tot een grote clown. Hij zit in Dierenasiel Almere sinds 13-05-2018.Het is overduidelijk een jonge hond en hij hangt dan ook graag de lolbroek uit.

 

Hunter in huis en buiten

Hij is gek op spelen, gek doen en rond racen in standje 100 km per uur.. . Het is ook echt een grote, sterke hond waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Als hij denkt “oh dat is leuk, daar wil ik heen” dan vlieg jij (als je niet sterk genoeg bent) er achteraan.. I.v.m. zijn formaat  omschrijven de asielmedewerkers hem als ‘achtaardig lomp’.

 

Met mensen en andere dieren

Hond Hunter bedoelt het allemaal niet slecht, maar over een kind zou hij heen galopperen. Verder is het wel echt een goedzak naar mensen toe. Hij kan bij vreemde mensen in de eerste instantie iets onzeker en wantrouwend zijn, maar al snel is het ijs gebroken en paradeert hij met je mee als een echte stoere vent. Naar andere honden reageert hij wisselend, zeker met andere reuen kan hij het niet altijd goed vinden.

 

Tekst gaat onder afbeelding verder.

Hond Hunter 2

 

Actie en interactie voor Hunter

Hunter heeft echt behoefte aan geestelijke en lichamelijke activiteiten om verzadigd te zijn. Een actieve baas die buiten een cursus ook veel met hem wandelt, is echt belangrijk. Je moet dan al snel denken aan een paar uur per dag samen wandelen en/of fietsen.  Daarnaast wordt Hunter blij van denkspelletjes én is hij gek op eten, snoepjes en kluifjes.

 

Samen een band opbouwen

Als nieuw baasje een leuke, positieve cursus met Hunter volgen is een absolute must.  Niet alleen voor het gedrag maar ook om samen een sterke band op te bouwen. Hunter heeft namelijk wel echt wat tijd en extra interactie nodig om echt een goede, sterke band met zijn baasjes te krijgen. Hij  volgt nu voor de 3e keer de cursus bij Stichting Dutch Cell Dogs en daar heeft hij echt ontzettend plezier in. Hij haalt heel veel geluk en stimulatie uit de interactie die hij met zijn begeleider daar heeft.

 

Geschikt huisje voor hond Hunter

Een goede verzorger voor Hunter heeft voldoende tijd om hem de beweging en mentale interactie te geven die hij nodig heeft. Verder moet er niet vergeten worden dat hij een groot formaat hond is, en dan ook veel ruimte tot zijn beschikking nodig heeft. Een huis met een tuin is dus vereist.

Voor Hunter zoeken we een stabiele, rustige omgeving met 1 of volwassenen, die bij voorkeur ervaring hebben met grotere rassen die bomvol energie kunnen zitten,  en zonder andere huisdieren.

Wij denken dat Hunter vooral veel liefde, aandacht en tijd nodig heeft, waarna hij kan opgroeien tot een vriend voor het leven. Wij zien hem als een hele trouwe hond voor zijn eigen baasje, en het zou geweldig zijn als hij een baasje voor altijd zou hebben.

 

Interesse?

Denk jij een goede verzorger voor Hunter te kunnen zijn, of wil je meer informatie over deze lieverd? Neem dan contact op met Dierenasiel Almere:

E-mail: contact@dierenasielalmere.nl

Telefoon: 088-2002100

Langskomen zonder afspraak kan vanaf maandag t/m zaterdag, van 10:00 uur t/m 12:30 en van 13:30 uur t/m 16:00 uur.

 

Andere herplaatsers

Bekijk ook de andere herplaatsers op hartvoordieren.nl