Een zeehondje van nauwelijks een dag oud lag zondag bij de vuurtoren op het strand. Een hardloper zag hem ’s ochtends vroeg en belde Ecomare. Omdat er op dat moment geen moeder zichtbaar in de buurt was en het een heel druk stuk strand is, is besloten hem naar de opvang te brengen.


Hij heet Remko

Het zeehondje is Remko genoemd, naar de vinder. Hij woog bij binnenkomst 10 kg en had nog een stuk navelstreng. Daaruit concluderen de dierverzorgers dat hij echt pasgeboren was. Hij is dus nog een huiler. Remko krijgt vijf keer per dag vervangende zeehondenmelk in een hoeveelheid die langzaam wordt opgebouwd.

Wel of niet opvangen?

Voor de dierverzorgers van Ecomare is het soms best lastig om te beslissen of een dier wel of niet moet worden opgevangen. Ze bekijken ter plekke de situatie: gaat het om een ziek dier, is het een jong waarvan de moeder in de buurt is, is het een heel drukbezocht stuk strand waar de kans groot is dat de moeder niet aan land zal willen komen? Het zijn allemaal factoren die meetellen in de besluitvorming.

Via de webcam is hij te bekijken

Op aanwijzingen van de dierverzorger bleven de toevallige passanten op afstand van het dier. Vooral nieuwsgierige honden zijn behoorlijk bedreigend voor zo’n klein zeehondje. Remko was achteraf heel moe van alle commotie. Hij heeft zondag dan ook veel geslapen, maar verder is het een alert en actief dier. 

Remko ligt zichtbaar voor het publiek in de quarantaine van Ecomare. Hij is ook via de webcam op www.ecomare.nl te zien.

 

Bron: Ecomare