PetSecur, het initiatief van baasjes met een eigen zorgverzekering voor hun huisdier, breidt uit. Klein begonnen en voor een selectieve groep, maar inmiddels heeft de vereniging een groot aantal leden. Het maakt nu de stap naar een completere service, die voor een groter publiek toegankelijk is.

Mede-initiatiefnemer Alex Hopma legt de kracht van PetSecur uit: “Onze hond of kat is meer dan alleen een beest. Je leeft samen. Je hebt plezier samen. Het is een deel van jezelf. Dan wil je ook prettig verzekerd zijn als er iets misgaat. Je wilt het zelf in de hand hebben.”
Veel verzekeraars zijn volgens Hopma vooral uit op winst. “Hoge premies, gesteggel bij declaraties en trage afhandeling. Door het zelf te doen, zonder winstoogmerk, hoeven we niet te betalen voor een of ander duur kantoor, dikke bonussen en blinkende leasebakken.”

PetSecur wil nu het succes omzetten en meer leden werven. Hopma: “Dat heeft natuurlijk wat voeten in de aarde. We zijn klein. Dan loop je tegen dingen aan die je moet oplossen. Maar het is gelukt. We kunnen de stap maken en meer leden toelaten. Best iets om trots op te zijn.”

Met een nieuwe website, structurele samenwerking met ervaren dierenartsen, een hogere dekking, lagere premies en professionele ledenservice is PetSecur klaar voor de concurrentie met de grote verzekeraars. “De leden van PetSecur zorgen het beste voor hun dier, zodat de premie laag blijft”. Dat slaat aan. Er is vertrouwen,” aldus Ewout, de trotse baas van een Border Terriër. “Zo hebben we de jaarlijkse dekking kunnen opschroeven naar € 6.000 per jaar. De hoogste van Nederland. Niet slecht voor een stelletje baasjes.”

Leden die alleen op geld uit zijn, denkt Hopma er wel uit te pikken. “We kijken altijd naar de mens achter de premie. En ja, daar zit af en toe iemand tussen die een paar honderd euro declareert voor het knippen van snorharen. Maar we hebben zelf een huisdier. We zijn niet gek.”

PetSecur heeft inmiddels een verzekering voor elke hond of kat. De pakketten kun je als lid zelf online samenstellen, afhankelijk van je wensen en budget. Declareren kan ook via de website. Dierenarts Piet Hellemans geeft geregeld tips om je hond of kat gezond te houden. “We willen echt betrokken zijn”.
www.petsecur.nl

 

logo