Katten zijn vaak heel kritisch wat eten betreft. Met deze 7 tips maak je van het eten een feestje en weet je zeker dat zij haar bakje leeg eet en er letterlijk haar pootjes bij aflikt!

 1. Zorg voor vers eten

Katten zijn echte jagers, het liefst hebben ze daarom vers voedsel. Laat het eten van je kat dus niet een dag in haar bakje staan. Eventueel kun je het weghalen en na een paar uur weer terugzetten. Dan is het weer als nieuw voor haar. Ook is het belangrijk dat het voedsel er natuurlijk uit ziet. Bij de bereiding van WHISKAS® Casserole is daar extra opgelet. Het voer bestaat uit heerlijke malse stukjes verse stukjes vlees of vis.

2. Pas de hoeveelheden aan

Doe het bakje niet te vol, katten eten liever meerdere keren kleine hoeveelheden, dan een paar keer een grote maaltijd. De maaltijdzakjes van WHISKAS® Casserole bevatten de perfecte hoeveelheid voor een verse maaltijd op ieder moment van de dag. Geef je kat per dag één maaltijdzakje van dit heerlijke gezonde natvoer, zo nodig verspreid over de dag. Katten zijn nieuwsgierig! Je kunt daarom ook eens proberen om het eten in een ander bakje aan te bieden. Wellicht dat ze graag een hapje probeert uit het spannende, nieuwe bakje.

3. Combineer droog én natvoer

Natvoer is echt een feestmaal voor katten, dit komt omdat het voer lijkt op een net gevangen prooi en het tevens erg lekker ruikt! WHISKAS® Casserole is een voorbeeld van dat heerlijk ruikende natvoer. Zeker weten dat je kat dit niet laat staan! Natvoer is ondermeer goed voor de vochtopname, katten drinken namelijk vaak te weinig. Droogvoer vermindert de kans op tandplak en tandsteen. Het is aanbevolen om een mix van natte en droge voeding te geven aan je kat.

4. Een extra verwennerij

Eten moet lekker zijn, toch? Een beetje verwennen mag dus best. Meng er bijvoorbeeld een vers stukje vis of vlees door of druppel wat sardienolie over haar voer. Dit doet je kat denken aan een vers gevangen visje én dat lust ze wel!
Een andere verwennerij voor je kat zijn speciale kattensnoepjes. Dit helpt tevens bij het verminderen van haarballen. Een oorzaak van het slecht eten van een kat kan namelijk zijn dat er een haarbal in de weg zit. Een kattensnoepje helpt bij het verminderen van haarballen en zorgt ervoor dat ze meer eetlust krijgt: een heel verantwoord tussendoortje dus!

5. Dat ruikt lekker!

Het reukvermogen is een van de belangrijkste zintuigen van je kat. Katten ruiken 14 keer (!) beter dan mensen. Daarom heeft een heerlijke geur. De sappige en malse gerechten ruiken én smaken naar verse vis of vers vlees. Het ruikt niet alleen aangenaam voor je kat, ook voor jou heeft WHISKAS® Casserole een fijne geur.Nog een bijzonder kenmerk van een kattenneus is dat ze ruikt wanneer stikstof in het eten zit. Eten dat over de datum is, daar trapt ze dus niet in!

6. Maak het eten uitdagend

Een muis of vogel vangen is spannend. Katten maken er vaak een spel van, het gaat niet alleen om het eten, maar ook om het jagen en vangen. Boots dit eens na door wat brokjes te verstoppen. Dit maakt het eten niet alleen interessanter, het stimuleert ook hun jachtvaardigheden en reukvermogen. Wedden dat je kat het een feestje vindt om zo met jouw te spelen én te eten?

7. Voldoende eiwitten zijn belangrijk!

Katten hebben veel eiwitten nodig. Dit komt doordat aminozuren, welke zorgen voor de aanmaak van eiwitten, sneller afgebroken worden in hun lichaam. Let dus op dat er voldoende eiwitten in het voedsel van jouw huistijger zit. WHISKAS® Casserole is met zorg samengesteld en bevat voldoende eiwitten voor een gezonde maaltijd. Wanneer een kat te weinig eiwitten binnenkrijgt, is de kans op lever- of nierproblemen aanwezig.Symptomen, hiervan zijn miauwen, kwijlen of lusteloosheid. Bezoek bij twijfel altijd een dierenarts.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met WHISKAS®