Getrainde honden beschermen wilde dieren en hebben al 45 neushoorns van stropers gered.

 

Honden die zijn getraind om wildlife in Zuid-Afrika te beschermen, hebben 45 neushoorns van stropers gered. Allerlei verschilende rassen worden ingezet om bedreigde diersoorten tegen stropers te beschermen. Vanaf hun geboorte worden ze getraind, om te leren omgaan met de druk van missies, voordat ze aan het echte werk beginnen. Als ze zo’n 18 maanden oud zijn, gaan ze aan het werk.

 

Hoog slagingspercentage

 

De 29-jarige Sean Viljoen, uit Kaapstad, maakte foto’s van de honden in actie op het Southern African Wildlife College (SAWC) in het Kruger Park.

honden beschermen wildlife
Gegevens van SWAC hebben laten zien dat het project het doden van zo’n 45 neushoorns heeft weten te voorkomen, sinds de honden in 2018 zijn begonnen met de bescherming.
“In de gebieden waar de Southern African Wildlife College patrouilleert, is het slagingspercentage van de honden ongeveer 68 procent, zowel aan de lijn als loslopende speurhonden, vergeleken met drie tot vijf procent zonder honden,” legde Johan van Straaten van SAWC uit.

 

“In het afgelopen decennium zijn meer dan 8000 neushoorns verloren gegaan aan stroperij, waardoor het land het hardst is getroffen door deze aanval van stropers,” aldus Johan.

Bron: Ongelooflijk, LADBible

honden beschermen wildlife

Ook interessant voor jou:
Neushoorns beschermd door rangers
Vogel waarschuwt neushoorns voor gevaar

nieuwsbrief